Lovrencsics: Nagyon fáj a vereség

Kijev, 2020. december 8. Lovrencsics Gergő, a Ferencváros (b) és Mikola Saparenko, a Dinamo Kijev játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Dinamo Kijev-Ferencváros mérkőzésen a kijevi Olimpiai Stadionban 2020. december 8-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett kedden a Dinamo Kijev vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában, így sereghajtó maradt a négyesében, és búcsúzott a folytatástól. A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő csalódott volt a lefújást követően.

Az FTC válogatott szélsője szerint a helyzetkihasználás döntött a mai meccsen a Dinamo Kijev javára.

„Amit elterveztünk, azt meg is csináltuk. Agresszívak voltunk, megvoltak a lehetőségeink mindkét félidőben, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A Dinamo Kijev pedig pontrúgásból szerencsés gólt szerzett. Nagyon fájó a vereség, mert domináltunk. Az eredményben viszont nem sikerült felülmúlni őket. Csalódás, főleg a meccs képe alapján, hogy nem folytathatjuk az El-ben. Világklasszis csapatok ellen is pályára léphettünk, a legnagyobb esélyünk a Dinamo elleni két meccsen volt. Az első találkozón az elején elaludtunk, de a csapat erejét mutatja, hogy onnan is felálltunk. Abból a találkozóból tanulva próbáltuk meg ma kiharcolnia a sikert, de sajnos ez nem jött össze" – mondta az M4 Sport kamerája előtt a Ferencváros csapatkapitánya.

Lovrencsics Gergő csalódott volt Forrás: MTI/AP/Efrem Lukackij

Hozzátette, hogy 2020 pályafutása legszebb éve, mert a BL-szereplés mellett a válogatottal kijutottak az Eb-re. A magyar csapat szélsője azt is elárulta, hogy ma még szomorkodnak, de amint hazaérnek, már csak az NB I-re koncentrálnak, mert bajnokok akarnak lenni, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessenek.