Vágólapra másolva!
Oliver Kahn pesszimista abban a kérdésben, hogy a Bayern München labdarúgócsapatának sikerül-e új szerződést kötnie David Alabával.

"A klub álláspontja világos. Kiterítettük a vörös szőnyeget Alaba elé és elmentünk a határig. De David, és különösen a menedzsere, Pini Zahavi nem akar ezen a szőnyegen végigmenni" - fogalmazott a Bayern végrehajtó bizottságának tagja.

A 28 éves osztrák védő szerződése nyáron lejár, így akkor ingyen távozhat a bajoroktól.

"Mindent megpróbáltunk, hogy meggyőzzük Davidot, maradjon, és hosszabbítsa meg a szerződését. Természetesen fájdalmas őt elveszíteni, és nem csak anyagi értelemben. De mi elértük a határainkat, és ezek nem a koronavírus-járvány miatti új határok" - mondta a volt kapus.

David Alaba minden bizonnyal nyáron, ingyen hagyja el a Bayernt Forrás: AFP/Andreas Gebert

A Bayern München novemberben visszavonta szerződésajánlatát, amit David Alabának tett, mivel a játékos és menedzsere azt nem fogadta el.

Alaba 2008 óta futballozik a Bayernben, amellyel kétszer nyert Bajnokok Ligáját, kilencszer német bajnokságot, hatszor pedig Német Kupát. Az előző szezonban is alapembere volt a csapatnak, és nagy szerepet játszott abban, hogy a müncheniek a BL és a Bundesliga, valamint a kupa mellett a hazai, illetve az európai Szuperkupát is elhódították.

A Marca legutóbb arról írt, hogy Alaba a Real Madridban folytatja pályafutását.