Korábbi válogatott focista lett az izlandi szövetségi kapitány

BELGASOCCER SOCCER FOOT FOOTBALL VOETBAL FIRST DIVISION D1 EERST
Lokeren's assistant coach Arnar Vidarsson pictured during the soccer match between KV Oostende and Sporting Lokeren, Saturday 08 December 2018 in Oostende, on the 18th day of the 'Jupiler Pro League' Belgian soccer championship season 2018-2019. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM
Vágólapra másolva!
Arnar Thor Vidarssont nevezték ki kedden az izlandi labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának.

A 42 éves szakember, aki eddig a szigetország U21-es együttesét irányította, kétéves megállapodást kötött. A játékosként 52-szeres válogatott Vidarsson március 25-én Németország vendégeként mutatkozik be a világbajnoki selejtezősorozatban, melyben még Románia, Észak-Macedónia, Örményország és Liechtenstein lesz csapatának ellenfele.

Vidarsson elődje, a svéd Erik Hamren azt követően távozott posztjáról, hogy novemberben az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjében 2-1-re alulmaradt az izlandi válogatott a magyarokkal szemben, így lemaradt a jövő nyárra halasztott kontinensviadalról.

Érdekesség, hogy Vidarssonnak játékosként sem volt sok sikerélménye a magyar válogatott ellen, amelyik ellen háromszor lépett pályára, és mindannyiszor vereséget szenvedett a nemzeti csapattal. 2002 szeptemberében hazai pályán 2-0-ra, majd a 2006-os vb-selejtezőkben Reykjavíkban és Budapesten is 3-2-re nyert a magyar csapat.