Hivatalos: Diego Costa elmegy az Atlético Madridtól

Diego Costa
Atletico Madrid's Spanish forward Diego Costa (R) challenges Valladolid's Spanish goalkeeper Jose Antonio Caro during the Spanish League football match between Atletico Madrid and Real Valladolid at the Wanda Metropolitan stadium in Madrid on June 20, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozik a klubtól a spanyol válogatott csatár, Diego Costa.

A 32 éves spanyol válogatott csatár harmadik periódusát töltötte az Atlético Madridnál és saját maga kérte, családi okokra hivatkozva, hogy bontsák fel nyárig érvényes szerződését.

Diego Costa távozik az Atlético Madridtól Forrás: AFP/Javier Soriano

Három részletben, összesen 215 meccset játszott a madridi csapatban, ezeken 83 gólt szerzett. Nyert bajnoki címet, kupát, Európa-ligát és két európai Szuperkupát is.

"Sok időt töltöttünk el együtt, sokat adott nekünk, de mi is igyekeztünk sokat adni neki" - fogalmazott Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. Hozzátette, Costával megbeszélték a távozásához vezető személyes okokat, a klub pedig úgy akart segíteni neki, hogy a futballista egyéni érdekeit ne sértse.

"Szükségét érezte annak, hogy új kihívást találjon, és biztos vagyok abban, hogy bárhol is folytatja, jól fog teljesíteni, mert egy igazi harcos" - jelentette ki Simeone.

A csatár ezek után szabadon igazolhatóvá vált, könnyen lehet, hogy visszatér a Premier League-be, ahol korábban a Chelsea játékosa volt.