Súlyos beteg Gennaro Gattuso, a Milan legendája - fotó

fbl Horizontal
Napoli's Nigerian forward Victor Osimhen (L) celebrates with Napoli's coach Gennaro Gattuso (R) after scoring a goal during the Italian Serie A football match Napoli vs Atalanta at the San Paolo stadium in Naples, on October 17, 2020. (Photo by alberto pizzoli / AFP)
Vágólapra másolva!
Gennaro Gattuso az AC Milan és az olasz válogatott korábbi legendája jelenleg a Serie A-ban szereplő Napoli vezetőedzője. A 42 éves szakember elmondta, hogy egy komoly autoimmun betegségben szenved, melynek neve Ocular Myasthenia.

Gattuso elmondása szerint már több, mint tíz éve él együtt ezzel a kórral, amely miatt most a jobb szemhéja jelentősen megereszkedett és emiatt nem tudja rendesen kinyitni a szemét. Egyébként ez a betegség kettős látást okoz, megtámadja a szemizmokat és a szemhéjakat is.

Gennaro Gattuso jobb szemhéja megereszkedett. Forrás: dailymail.co.uk

Az olasz szakember azt is megosztotta a sajtó munkatársaival, hogy az elmúlt tíz évben háromszor voltak súlyos tünetei. Azt is hozzátette, hogy kettős látással finoman fogalmazva sem egyszerű az edzői munka, de a szemhéja az eddigi tapasztalatok alapján majd újra helyrejön.

„Ez az életem és ennél vannak rosszabb dolgok. Tudom, néhányan már azt hiszik, hogy csak egy hónapon van hátra az életből, de biztosíthatlak titeket, minden rendben. Amikor majd meghalok, akkor azt ott akarom, ahol éltem, a focipályán."

– zárta a gondolatait ez ügyben Gattuso.