Négy gólt rúgva győzött a Paris Saint-Germain a francia bajnokságban - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) celebrates with Paris Saint-Germain's Argentine midfielder Angel Di Maria after scoring a goal during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and RC Strasbourg (RCSA) at The Parc des Princes Stadium in Paris, on December 23, 2020. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában mindhárom dobogós csapat, azaz a Lyon, a Lille és a Paris Saint-Germain is győzni tudott. 

A címvédő fővárosiak ugyan már a 18. percben megszerezték a vezetést a Strasbourg ellen 18 éves Timothee Pembele góljával, akinek ez volt az első találata a nagyok között.

Az újabb PSG-gólra azonban egészen a 79. percig kellett várni, akkor Kylian Mbappé adta meg a jelet, hogy az utolsó tíz percben Idrassa Gueye és Moise Kean góljaival fölényessé tegye végül a győzelmét a PSG.

A listavezető Lyon az első félidőben lőtt három góllal győzte le hazai pályán a Nantes csapatát, míg az őket követő, és a PSG-t megelőző Lille ennél jóval nehezebben, ugyan, de szintén győzni tudott a kétszer is egyenlíteni tudó Montpellier otthonában.

Eredmények, Ligue 1, 17. forduló:
PSG–Strasbourg 4-0 (1-0)
Lyon–Nantes 3-0 (3-0)
Montpellier–Lille 2-3 (0-1)
Monaco–St.-Etienne 2-2 (1-2)
Angers–Olympique Marseille 2-1 (2-0)
Rennes–Metz 1-0 (0-0)
Nimes–Dijon 1-3 (1-0)
Nice–Lorient 2-2 (2-0)
Lens–Brest 2-1 (2-0)
Bordeaux–Reims 1-3 (0-2)