Vágólapra másolva!
A kedd esti Dinamo Kijev-Ferencváros meccs nem csak a presztízs miatt lesz fontos Szergej Rebrov együttesének. Ha a magyar bajnok megnyeri a találkozót, vagy sokgólos döntetlent játszik, akkor tavasszal az Európa-ligában folytathatja, ami anyagi szempontból is jól fizetne neki.

A Bajnokok Ligája idei kiírásában szereplő magyar bajnok, a Ferencváros 15,25 millió eurót kapott a főtáblára kerüléssel, és a mai utolsó csoportmeccsen a Dinamo Kijevvel küzd meg azért, hogy az Európa-Liga egyenes kiesési szakaszába kerüljön.

Az Európai Labdarúgó Szövetség adatai alapján a szervezet összesen közel 2 milliárd eurót oszt szét a főtáblán szereplő 32 csapat között, ebből a legnagyobb összeget a végső győztes kaphatja. A Bajnokok Ligája esetében majdnem félmilliárd eurót kap meg a 32 résztvevő csapat, mégpedig egyenlő arányban.

A Ferencváros sorsdöntő mérkőzés előtt áll ma Kijevben Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az UEFA egy csoportkörös győzelem után 2,7 millió eurót, a Dinamo Kijev ellen döntetlen után majdnem egymillió eurót (0,9 millió euró) fizetett a zöld-fehéreknek. Ehhez hozzájön még egy, az UEFA rangsorában elfoglalt helyezés alapján kiosztott támogatás (minimum 1,1 millió euró.).

A főtábláról kiesett csapatok között 30 millió eurót osztanak szét, fejenként 5 millió eurós díjazással vigasztalódhatnak. Az Európa Liga egyenes kiesésés szakaszába való bejutásért 500 ezer eurót kaphat a Ferencváros. Így a Fradi eddig összesen 25,5 millió euróhoz juthatna, ha kedd este Kijevben győzni tudna.