Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dibusz Dénes: nyolcvan vagy száz alkalommal is teszteltek

Ferencvárosi TC - FC Barcelona, Fradi, Ferencváros, FTC, Barcelona, Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, Puskás Aréna, 2020.12.02.
Dibusz Dénes nem tehetett a bekapott gólokról
Vágólapra másolva!
Dibusz Dénes összesen huszonnyolc mérkőzésen védett az ősszel. Szerepelt az Európa-bajnokságra kijutott és a Nemzetek Ligájában csoportgyőztes csapatban, a Ferencvárossal remekelt a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett. A kapus a Magyar Nemzetnek adott interjút, amiben felelevenítette a mozgalmas őszi szezont.

„Sűrűbb volt az ősz, mint azt elmúlt években bármikor, bár tavaly az Európa-liga-szereplés alkalmával már belekóstolhattunk ebbe, csak most még rövidebb idő alatt kellett legalább annyi mérkőzést játszani. Mentálisan talán még fárasztóbb volt, mint fizikálisan, egyszerűen nem volt idő sem a sikereket, sem a kudarcokat megélni, feldolgozni, mert máris jött a következő feladat" - mondta Dibusz Dénes, aki volt, hogy 48 órán belül két meccsen védett, előbb a válogatottban, majd a Fradiban.

Dibusz Dénes mozgalmas őszön van túl Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Moszkvából egyből indultunk haza, a reptéren PCR-teszten kellett átesnünk, alig aludtam valamit. Csütörtökön még nehezen tudtam volna elképzelni, hogy másnap megint kapuba álljak, de az edzőm megkért rá, ezért kötelességem volt összeszednem magam. Szerencsére nem volt gond, nyertünk, és még gólt sem kaptam" – mondta Dibusz a Kisvárda elleni bajnokiról.

Dibusz szerint a Celtic és a Dinamo Zagreb elleni bravúros továbbjutás volt a csúcspontja az őszi szereplésnek: „A Celtic kiverése, ráadásul Glasgow-ban, túlzás nélkül hatalmas fegyvertény, a zágrábiakkal szemben pedig leszűrhettük, egy év alatt mennyit fejlődtünk. A selejtezőbeli menetelést a Molde elleni hazai mérkőzés teljesítette be, amely nekem azért is jelent sokat, mert a végén fontos védéssel járultam hozzá a csoportkörbe jutáshoz. Némi hiányérzetet az adott, hogy idehaza nem tudtunk éles meccset játszani a Juventusszal és a Barcelonával sem, ott tapasztaltuk meg igazán, milyen magasabb színvonallal szembesülni" – mondta a kapus, aki arról is szót ejtett, hogy tavasz óta hetente legalább kétszer, de inkább háromszor, a válogatottal pedig minden egyes nap tesztelték a koronavírusra, így az sem kizárt, hogy már a százat is elérte.

Mindent egy helyen az Eb-ről