A Basaksehirt is rasszizmussal vádolják a párizsi BL-botrány után

fbl Horizontal
Dutch referee Danny Makkelie (C) gestures past Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (2ndR) during the UEFA Champions League group H football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Istanbul Basaksehir FK at the Parc des Princes stadium in Paris, on December 9, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot vett a kedden botrányos körülmények között félbeszakadt Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzés.

Mint arról az Origo is írt a találkozó 14 perc játék után azért szakadt félbe, mert a csapatok közösen levonultak a pályáról, miután a negyedik játékvezető, a román Sebastian Coltescu a török stáb egyik tagját Pierre Webót "fekete fickó"-nak nevezte.

Az egykori kameruni válogatott focista azonnal rasszizmussal vádolta meg a nem éppen makulátlan múltú, bár éppen ilyen botrányba eddig nem keveredő Coltescut, akire most örökös eltiltást követelnek az UEFA-tól.

Csakhogy a találkozót Romániában közvetítő Digi24 csatorna munkatársai éles füllel még valamit kiszúrtak. Mégpedig azt, hogy miközben bevonultak a csapatok az öltözőbe, a török stábból valaki odaszólt a játékvezetői csapatnak, mégpedig ezekkel a szavakkal: "Az én országomban a románok mind cigányok."

Ezen pedig a románok sértődtek meg, azaz várhatóan ők is panasszal fognak élni az UEFA-nál.

A PSG–Basaksehir találkozót egyébként szerdán a 14. perctől folytatták, és a francia sztárcsapat simán nyert 5-1-re.