Vágólapra másolva!
Elképesztő meccsen játszott 4-4-es döntetlent egymással Nigéria és Sierra Leone labdarúgó-válogatottja az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében pénteken. A hazai együttes fél óra elteltével már 4-0-ra vezetett, azonban a vendégcsapat nem adta fel, és óriási kitartásról téve tanúbizonyságot, végül döntetlenre mentette a meccset.

Nigéria válogatottja az Afrikai Nemzetek Kupája L csoportjának éléről, két győzelem birtokában fogadta az eddig mindössze 1 pontot gyűjtő Sierra Leone csapatát.

A hazai együttes esélyeshez méltó módon kezdte a meccset, már a 4. percben megszerezte a vezetést az Everton csatára, Alex Iwobi révén, és

szűk félóra elteltével már 4-0 arányban vezetett és magabiztosan uralta a játékot.

Alex Iwobi két gólt is szerzett, Nigéria azonban csak egy ponttal gazdagodott Forrás: NurPhoto via AFP/Ahmed Awaad/NurPhoto/Ahmed Awaad

Ami ezután történt, azt nyugodtan lehet a csodálatos, rendkívüli vagy megdöbbentő jelzőkkel illetni. Az előzetesen teljesen esélytelennek tartott vendégcsapat hihetetlen feltámadást produkált. Már az első félidő végén sikerült szépítenie, de arra valószínűleg még a legvérmesebb Sierra Leone-i drukkerek se gondoltak, hogy majd ebből egyenlítés lesz.

A második félidő 72. percében esett a második felzárkózó találat, és valószínűleg a nigériai futballistákat ez így 20 perccel a meccs vége előtt nem nagyon zavarta, még mindig két góllal vezettek.

Tíz perccel a vége előtt azonban jött a harmadik vendéggól is, ekkor már lehetett érezni, hogy valami hatalmas szenzáció lóg a levegőben, és veszélyben lehet az éllovas győzelme.

Amit aztán a 86. percben kiharcolt egyenlítő gól okozott a Sierra Leone-i szurkolók körében, azt csak elképzelni lehet. Talán ahhoz a katarzishoz hasonlít, amit mi magyarok éreztünk akkor, amikor Szoboszlai Dominik csütörtök este kilőtte a nemzeti csapatot az Európa-bajnokságra.

Alhaji Kamara egyenlítő gólja:

Valószínűsíthető, hogy a miniállam számára ez a szenzációs döntetlen felér egy világbajnokságra történő kijutással. Az szinte biztos, hogy a csapat felejthetetlen mérkőzése miatt a játékosok nemzeti hősként lesznek elkönyvelve a Sierra Leone-i nép szemében.