Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport értesülése szerint Pintér Attila lesz a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó helyén álló Mezőkövesd-Zsóry FC vezetőedzője.

Mint ismert, a borsodi csapat kedden délelőtt tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Kuttor Attilával, aki 2017 októberében vette át a csapatot, amelyet az előzőn szezonban a negyedik helyre vezetett az NB I-ben.

A csakfoci.hu értesülése szerint a korábbi szövetségi kapitány, a Mezőkövesden már 2015 és 2016 között dolgozó Pintér Attila a legesélyesebb a kispadra, a Nemzeti Sport információja szerint pedig a borsodi klub már meg is állapodott a Ferencvárossal és a Győri ETO-val is bajnoki címet nyerő szakemberrel, aki állítólag már aláírta az egy plusz egy évre szóló szerződését.

Pintér Attila legutóbb a Puskás Akadémia csapatát irányította az NB I-ben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pintér Attila 2016 február ás 2016 decembere között 37 meccsen irányította a Mezőkövesd csapatát, 21 győzelem, hét döntetlen és kilenc vereség volt a mérlege.

A 2016/17-es szezonban az akkor újonc Mezőkövesd 19 forduló után az ötödik helyen állt az OTP Bank Ligában, Pintér csapata pedig legyőzte a Ferencvárost, a Videoton, és a későbbi bajnok Budapest Honvédot is.

A Kövesd remek szereplése felkeltette a Puskás Akadémia figyelmét, így 2016 decemberében a felcsúti klub kivásárolta szerződéséből a korábbi szövetségi kapitányt, aki feljuttatta a Puskást az NB I-be, a következő szezonban pedig a Magyar Kupa-döntőig menetelt a csapatattal.

Az Újpest ellen tizenegyespárbajban elvesztett Magyar Kupa-döntő után Pintér Attila távozott a Puskás Akadémiától, 2018 júniusa óta nem vállalt edző munkát.