Vágólapra másolva!
Németország hazai pályán 3-1-re legyőzte Ukrajnát a Nemzetek Ligája A osztályának 4. csoportjában, míg a spanyolok ugyanitt a válogatottsági rekordot ünneplő Sergio Ramosnak köszönhetően csak egy pontot szereztek Svájcban.

A magyar válogatott harmadik nyári Eb-ellenfele, azaz Németország Lipcsében fogadta zárt kapuk mögött azt az Ukrajnát, amelyiket októberben 2-1-re legyőzött Kijevben.

Az Andrij Sevcsenko által irányított ukránok a németek elleni vereség után három nappal 1-0-ra legyőzték a spanyolokat, és ezúttal is nagyon bátran kezdtek. A kék-sárgák kezdőjében helyet kapott a Ferencváros támadója, Oleg Zubkov, míg Ihor Haratyin a kispadon várt bevetésre. Zubkov a 12. percben nem kis küzdelem után estében adott gólpasszt Roman Jaremcsuknak, azaz Ukrajna szerzett vezetést.

Ettől aztán felébredtek a németek, akik egyből rákapcsoltak. Joachim Löw ezúttal egy sokkal erősebb tizenegyet küldött a pályára, mint három nappal korábban a csehek ellen. A kapuba visszatért Manuel Neuer, és a Bayern München többi sztárja, azaz Nicolas Süle, Leon Goretzka, Serge Gnabry és Leroy Sané is ott volt a pályán. Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre, a 23. Percben Goretzka adott gólpasszt Sanénak, majd a Bayern kiváló középpályása Timo Wernert is kihagyhatatlan helyzetbe hozta, így a 33. percben már a hazaiaknál volt az előny.

A németek a második félidő közepén el is döntötték a három pont sorsát, miután Matthias Ginter passzából Werner a második gólját is megszerezte.

Eredmény, Nemzetek Ligája, A osztály, 4. csoport:
Németország–Ukrajna 3-1 (2-1)
gólszerzők: Sané 23., T. Werner 33., 64., ill. Jaremcsuk 12.

A spanyolok, de főleg Sergio Ramos ünnepelni készültek Svájc ellen: a Real Madrid és a válogatott csapatkapitánya ugyanis 177. alkalommal húzta fel a címeres mezt, ezzel pedig Gianluigi Buffont megelőzve ő lett a legtöbb válogatott mérkőzésen pályára lépő európai futballista.

Az ünnep elmaradásáról aztán éppen ő maga tehetett, hiszen azt követően, hogy Remo Freuler a 26. percben megszerezte a vezetést Svájcnak, Ramos kétszer, az 57. és a 80. percben is a labda mögé állhatott, hogy elvégezzen egy büntetőt, ezúttal azonban az előző 25 alkalommal mindig magabiztos lövő mindkétszer hibázott.

A spanyolok az utolsó tíz percet, illetve a hosszabbítás öt percét Nico Elvedi kiállítása miatt emberelőnyben játszhatták le, de csak az egyenlítésre futotta az erejükből a csereként beálló Gerard Moreno révén.

Eredmény, Nemzetek Ligája, A osztály, 4. csoport:
Svájc–Spanyolország 1-1 (1-0)
gólszerzők: R. Freuler 26., ill. G. Moreno 89.
piros lap: N. Elvedi 79.

Az állás: 1. Németország 9 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Ukrajna 6, 4. Svájc 3