Vágólapra másolva!
Az NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől.

Két kifejezetten rossz formában lévő csapat találkozott egymással szombat délután az NB I 9. fordulójában, hiszen mindkét együttes egyaránt elveszítette az előző három bajnoki mérkőzését.

Élvonalbeli összecsapáson csak az előző idényben találkozott egymással a Puskás Akadémia és a ZTE. A zalaegerszegi csapat még veretlen, kétszer győzött, egy mérkőzés döntetlenre végződött.

Ezt a mérkőzést most az aktívabb hazai csapat kezdte jobban, a 13. percben meg is szerezte a vezetést. Luciano Slagveer indult előre, remekül ívelt középre,

Antonio Mance szépen megelőzte emberét, és 7 méterről kapásból lőtt nagy gólt a léc alá.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Sokáig nem örülhetett a felcsúti együttes, a 19. percben egyenlített a ZTE. Egy nagy bedobás után röviden fejelték ki a hazai védők a labdát,

amelyre lecsapott Zoran Lesjak, és egy fordulás után, a 16-os vonaláról remekül lőtte ki a jobb felső sarkot.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Zalaegerszeg felbátorodott az egyenlítéstől, jobban futballozott ellenfelénél, azonban a következő lehetőség a Puskás Akadémia előtt adódott, Mance találta telibe 17 méterről a bal kapufát.

Az első félidő hajrájában ismét Mance veszélyeztetett, egy szöglet után fejelt kapura, de Szalai Dániel a gólvonalról mentett.

Hiába kezdte jobban és indította két nagy helyzettel a második félidőt a hazai együttes, mégis a vendégcsapat szerzett vezetést.

Kirúgás után Könyves Norbert adott labdát Szánthó Regőnek az 53. percben, aki a tizenhatos jobb sarkáról csodálatosan tekert a jobb felsőbe, a labda a kapufáról vágódott a hálóba.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Tíz perccel később kis híján egyenlített a Puskás Akadémia, de a végig veszélyesen játszó Mance a kapu mellé pörgetett. Nem sokkal később egy meg nem adott gólt is szerzett a hazai együttes Urblík József révén, aki lesről fejelt a kapuba.

A 79. percben végleg eldönthette volna a meccset a ZTE, hárman vitték kapura a labdát egy védővel szemben, de túlkombinálták az akciót.

Megnyomta a meccs hajráját a Puskás Akadémia, újfent Mance találhatott volna be, de hét méterről kapu fölé fejelt.

A Zalaegerszeg újabb győzelmet aratott a Puskás Akadémia felett, így megszakította rossz sorozatát. A felcsúti csapat vesszőfutása viszont tovább tart, immár zsinórban negyedik mérkőzését veszítette el.

NB I, 9. forduló
Puskás Akadémia – Zalaegerszeg 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Mance (13.), ill. Lesjak (19.), Szánthó (53.)