Vágólapra másolva!
Szerdán este háromnegyed kilenctől Moszkvában lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette kezdőcsapatát, ami hat helyen változott a vasárnapi Belgrádban diadalmaskodó csapathoz képest.

A FIFA koronavírus-világjárvány miatt meghozott szabálya szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni játékosaikat hazájuk válogatottjába, így a szerbek elleni meccsen már Sallai Roland sem léphetett pályára, míg az oroszok ellen már a csapat elsőszámú kapusa, Gulácsi Péter sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Ráadásul Hangya Szilveszter, a MOL Fehérvár FC játékosa is kisebb sérülést szenvedett a vasárnapi szerbek elleni mérkőzésen, így hazautazott Belgrádból.

Dibusz Dénes legutóbb tavaly novemberben, a Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén védett a válogatott Fotó: Polyák Attila - Origo

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy mi nem Olaszország vagyunk, nem tudunk 11 játékost kicserélni a kezdőcsapatban, de hat helyen így is változtatott a szerbek elleni győztescsapathoz képest.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Dibusz - Szalai A. Orbán, Botka - Holender, Sigér, Gazdag, Kalmár, Nego - Szalai Á., Nikolics.

A mérkőzést az Origo élőben közvetíti