Negatív a tesztje, de nem biztos, hogy játszhat a spanyolok ellen a svájciak sztárja

fbl Horizontal
Switzerland's midfielder Xherdan Shaqiri gestures during the UEFA Nations League third place play-off football match between Switzerland and England at the Afonso Henriques Stadium in Guimaraes on June 9, 2019. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Negatív lett a koronavírus-tesztje Xherdan Shaqirinek, az angol bajnok Liverpool svájci válogatott labdarúgójának, aki két nappal ezelőtt még pozitív mintát szolgáltatott.

A svájci szövetség (SFV) csütörtökön közölte, hogy a 28 éves futballista elutazik a nemzeti csapattal Spanyolországba, az együttes következő Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésére.

Hozzátették: arról viszont az európai szövetség dönt majd, hogy a szombati találkozón a történtek ismeretében Shaqiri pályára léphet-e vagy sem. A 82-szeres válogatott szélső legutóbb tavaly júniusban játszott a válogatottban.

Shaqiri utazhat, de nem biztos, hogy játszhat is Forrás: AFP/Miguel Riopa

Svájc szerdán barátságos mérkőzésen otthon 2-1-re legyőzte a horvátokat. A szombati összecsapás után kedden ugyancsak NL-találkozón Németországba látogat.

A szintén svájci válogatott kerettag Manuel Akanji (Borussia Dortmund) továbbra is elszigetelve marad, miután bár tünetmentes, szerdai tesztje pozitív lett.