Sztárjai nélkül is magabiztosan nyert a Bayern a Német Kupában

fbl Horizontal
Bayern Munich's Cameroonian forward Eric Maxim Choupo-Moting (L) and Dueren's German midfielder David Puetz vie for the ball during the German Cup (DFB Pokal) first round football match 1. FC Dueren vs FC Bayern Munich in Munich, southern Germany, on October 15, 2020. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A számos fiatal játékosnak bemutatkozási lehetőséget adó Bayern München idegenben aratott magabiztos, 3-0-s sikert a Német Kupa első fordulójában.

Miután az ellenfél, a Düren Merzenich az ötödosztályban (Oberliga) szerepel, Hansi Flick nem vállalt nagy kockázatot azzal, hogy több fiatalnak is megadta a bemutatkozás lehetőségét. Így a kapuban Alexander Nübel, a védelemben Bouna Sarr, míg a középpályán Marc Roca léphetett pályára.

A Bayern persze így is fölényben játszott, de az első gólra a 24. percig kellett várni, ekkor Eric-Maxim Choupo-Moting szerezte meg a vezetést, majd a 36. percben egy büntetőből Thomas Müller duplázta meg az előnyt.

Choupo-Moting második gólja kimondottan szép lett:

A második félidőben újabb fiatalok kaptak szerepet (Angelo Stiller, Leon Dajaku, Armindo Sieb és Daniels Ontuzans), az újabb gólt azonban megint Choupo-Moting szerezte, amivel be is állította a 3-0-s végeredményt.

Német Kupa, 1. forduló:
Düren Merzenic–Bayern München 0-3 (0-2)
gólszerzők: Choupo-Moting 24., 75., T. Müller 36. (11-esből)