Magára talált az NB I tavalyi gólkirálya, meg csapata, a Vasas is

Radó András négyéves szerződést kötött a Vasassal
Vágólapra másolva!
Nagy reményekkel, amolyan „most vagy soha" hangulatban várták az angyalföldi drukkerek az idei másodosztályú szezont, aztán csalódás csalódás után érte őket. Most viszont úgy tűnik, hogy a csapat és a tavalyi NB I-es gólkirály, Radó András is kezd magára találni.

A Budaörs elleni vereség után edzőváltásra is sor került, Bene Ferencet a klub korábbi játékosa, Schindler Szabolcs váltotta – ám az eredmények csak nem jöttek. Pedig papíron tényleg remek futballistákat igazolt a klub, csak pár név közülük:

az NB I-es gólkirály Radó András, a válogatott Pátkai Máté és Otigba Kenneth, az élvonal meghatározó játékosai közül Litauszki Róbert, Pekár László és Silye Erik érkezett.

A legnagyobb visszhangot – érthetően – Radó érkezése váltotta ki, több milliós aláíráspénzekről és fizetésről szóltak a hírek. De nem ment a játék a még mindig csak 27 éves játékosnak. Aztán a Szolnok elleni hazai döntetlen után valami megváltozott. A hírek szerint a csapat vezetői leültek a meghatározó futballistákkal, s egyöntetű volt a vélemény, hogy ez így nem mehet tovább.

Radó András (balra) beváltja a hozzáfűzött reményeket? Forrás: Picasa

A Szeged-Csanád ellen Radó is végre megrázta magát, két gólt szerzett, majd a legutóbbi, DEAC elleni bajnokin két tizenegyest értékesített. Messze még a bajnokság vége, távol van még a feljutás, de Angyalföldön remélik, az utolsó két bajnoki valóban a fordulópont volt, és a csapat elindul felfelé – a játékosok legközelebb Ajkán bizonyíthatnak.

Az örök optimista Vasas-szurkolók pedig már azt mondogatják: „csupán hét pontra vagyunk a feljutó helytől"