Vágólapra másolva!
Az NB II 13. fordulójának záró mérkőzésén, a keleti rangadón a vendég Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyháza Spartacus otthonában, és továbbra is őrzi első helyét a tabellán.

A Loki listavezetőként érkezett az ötödik helyen álló Nyíregyháza otthonába, és egyik csapatnál sem titkolták, hogy számukra ez az év mérkőzése. És ezt a szurkolók is így gondoták, ugyanis szinte az összes belépő elkelt a mérkőzésre. A két csapat legutóbb hat évvel ezelőtt találkozott egymással.

– mondta a találkozó előtt Gálhidi György, a Spartacus vezetőedzője, aki megköszönte a szurkolók támogatását, elmondva azt is, hogy a találkozó előtti utolsó edzésre is mintegy száz hazai drukker látogatott ki.

A Loki edzője, Kondás Elemér mintegy 1500 vendég szurkolóra és harcias ellenfélre számított, ugyanakkor azzal számolt, hogy nekik is bőven lesznek helyzeteik, amelyekből igyekeznek majd minél többet kihasználni.

A Loki szakvezetője nem számíthatott a válogatott Korhut Mihály mellett Pór Patrikra, és nyolc góljával a házi góllövőlistát vezető Bárány Donátra sem. De ugyanígy Gálhidi Györgynek is megvolt a maga gondja, neki négy koronavírusos játékosáról kellett lemondania. A DVSC kezdőjében természetesen ezúttal is ott volt Dzsudzsák Balázs.

A találkozó elején a Lokinál volt többet a labda, a vendégek rúghatták az első szögletet, és jórészt a hazaiak térfelén folyt a játék. Aztán a 12. percben Szvedjuk indult meg a jobb oldalon, beadásába Kinyik rosszul ért bele, a középen érkező Ötvös azonban lemaradt a lábdáról. A következő percben Pávkovics támaszkodott rá Hornyákra, a játékvezető azonban büntető helyett szögletet ítélt a hazaiaknak. A szabolcsi drukkerek ekkor még erősen kárhoztatták Iványi Zoltán, aztán amikor a szögletből Jánvári megszerezte a vezetést, már senki nem kérte számon az előző ítéletet a játékvezetőn.

A Lokinak nem igazán tetszett a hazaiak ötvédős felállása, a két csatár közül Tischler Patrik szinte labdához sem jutott, míg Sós Bence ugyan helyzetbe került Dzsudzsák sarokkal adott passza után, de estében nem találta el a kaput. A félidő közepén több szögletet is rúghatott a Debrecen, de egyik sem jelentett gólveszélyt.

A hazai védők és középpályások nagyon figyeltek Dzsudzsák Balázsra, hogy a válogatott korábbi csapatkapitánya ne tudjon irányítani, és lövőhelyzetbe se kerülhessen. Ez viszont sikerült a hazaiak részéről Ötvösnek, akinek 12 méterről leadott lövését bravúrral ütötte szögletre Gróf Dávid. Percekkel később Bódi Ádám kapott remek indítást a hazai 16-oson belül, de Fejér kapus remekül jött ki, és menteni tudott.

A szünetben mindkét edző cserélt: hazai oldalon a gólszerző Jánvári nem folytatta, míg a vendégeknél a gólerős Bárány Donát érkezett Tischler helyére.

A második játékrész rögtön két Loki-szöglettel indult, a második után Hornyáknak kellett a hazai gólvonalról tisztáznia Sós lövése után.

Próbált nyomni a Debrecen, de ha az 58. percben Kalocsai és Györgyi egy kicsivel ügyesebb vagy szerencsésebb, akkor könnyen megduplázhatta volna az előnyét a Spari.

Egy óra elteltével Kondás Elemér újabb csatárt vetett be, ráadásul Szécsi Márk az egyik védekező középpályás, Haris helyére állt be. Ugyanebben a percben a Loki tizedik szöglete után Kinyik került lövőhelyzetbe, de tíz méterről nem találta el a kaput. A Loki nem tudta feltörni a hazaiak jól tömörülő védelmét, a 73. percben pedig újra Grófnak kellett nagy védést bemutatnia Gyurján lövése után.

A 80. percben Fejér óriási védése akadályozta meg Szatmárit és a Lokit az egyenlítésben, míg a 90. percben Bódi Ádám a sorfalba lőtt egy ígéretes szabadrúgást 17 méterről. A Debrecen azonban végül csak megszerezte az egyik pontot, miután a tizenötödik szögletből Dzsudzsák beadása után a fiatal Pintér Ádám közelről a léc alá bombázta a labdát.

Nyíregyháza Spartacus–DVSC 1-1 (1-0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, v.: Iványi Zoltán
Nyíregyháza: Fejér - Szvedjuk, Fodor, Papucsek, Jánvári (Végső 46.), Papp - Györgyi (Gyurján 62.), Farkas A, Ötvös (Kártik 81.), Kalocsai - Hornyák (Kovács N. 77.). Vezetőedző: Gálhidi György
DVSC: Gróf - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Bódi, Haris (Szécsi M. 60.), Baráth P. (Pintér Á. 86.), Dzsudzsák - Sós (Bévárdi 77.), Tischler (Bárány 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér
gólszerző: Jánvári 14., ill. Pintér 90+3.

"Nem gondoltam volna, hogy öt perc játék után is gólt tudok szerezni. Remélem a jövőben még több lehetőséget kapunk. Kondás Elemér csak annyit mondott, hogy menjek fel a csatársorba, és valahogy túrjunk be egy gólt" – mondta a lefújás után az M4 Sportnak nyilatkozó Pintér Ádám.