Vágólapra másolva!
Egyre inkább úgy tűnik, hogy megvalósul a PMFC szurkolóinak régi álma, és végre modern létesítményt kapnak a drukkerek és a csapat is. A szerdai kormányülésen ugyanis döntöttek arról, hogy támogatják a Pécsre tervezett új stadion megépítését.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő a pecsiujsag.hu-nak úgy nyilatkozott, a jelenleg félkész állapotban lévő Dárdai Labdarúgó Akadémia befejezésére további 800 millió forintot biztosítanak állami forrásból.

Megépül a PMFC új stadionja és a Dárdai Akadémia Forrás: pecsiujsag.hu/

A stadionnal kapcsolatban egy kormány-előterjesztés tartalmazza majd a részleteket. A dokumentum része lesz többek között a megvalósíthatósági tanulmány a helyszínnel és a várható költségekkel együtt. Ami az Id. Dárdai Pál Utánpótlás Labdarúgó Akadémiát illeti, Hoppál Péter hangsúlyozta, hosszú hónapokig tartó tárgyalássorozat eredménye, hogy a kormány biztosítja a 800 millió forintos pluszforrást a félkész állapotban lévő létesítmény befejezéséhez.

A létesítményben pedig nemcsak futballmérkőzéseket, hanem egyéb sporteseményeket és kulturális rendezvényeket is tarthatnak majd.