Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Maradona visszatér, folytatódik a világ legszenvedélyesebb focibajnoksága

Diego Maradonával júniusban hossszabbított szerződést a klubja
Vágólapra másolva!
Október 30-án, hét hónapos szünet után folytatódik az argentin labdarúgó-bajnokság.

Claudio Tapia, az argentin sportági szövetség elnöke szerdán jelentette be, hogy "visszatér a futball".

A sportvezető elmondta, elsőként az élvonal küzdelmei kezdődnek el, ezt követően indul a többi liga. Minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

A bajnokság március közepe óta szünetel a koronavírus-járvány miatt. Argentína a világ hatodik legfertőzöttebb országa, mostanáig 931 967 pozitív esetet regisztráltak.

Claudio Tapia áprilisban jelentette be, hogy véget vetnek az argentin focibajnokságoknak. A tervek szerint két évig nem lesz kieső, de feljutni lehet. Azt nem tudni pontosan, hogy melyik osztályokat érinti majd a feljutás kérdése, és milyen lesz majd az új szisztéma.

Diego Maradonával júniusban hossszabbított szerződést a klubja Forrás: ESPN FC/Twitter

Az argentin élvonalban márciusban már bajnokot avattak, a Boca Juniors nyert. A 24 csapatos Copa Superliga rájátszással fejeződött volna be májusban, de ezt törölték, és kieső sem volt, aminek a legjobban Diego Maradona örülhet.

Argentínában furcsa módon döntötték el a kiesést. Az elmúlt három évet vették figyelembe, és azt, hogy átlagban mely csapatok szereztek a legkevesebb pontot meccsenként. Ebben az egyik leggyengébb a Maradona által edzett Gimnasia volt, amely kieső helyen állt az élvonalban, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt, de az elmúlt három szezon teljesítménye alapján pont bennmaradt a bajnokságban.

A dél-amerikai bajnokságok többsége egy hónappal ezelőtt kezdődött újra és a régió kontinentális sorozata, a Copa América is zajlik már.

Mindent egy helyen az Eb-ről