Lang Ádámék pontot szereztek, a Rangers félpályás gólt lőtt az Európa-ligában

Football: Europa League - 1st round day 1: Group B Rapid Wien (AUT) v Arsenal (ENG) Horizontal
Arsenal's Brazilian defender David Luiz (right) celebrates scoring with Arsenal's Brazilian defender Gabriel Dos Santos during the UEFA Europa League Group B football match Rapid Wien v Arsenal in Vienna, Austria on October 22, 2020. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AS Roma Svájcban, míg az Arsenal Bécsben tudott egygólos hátrányból megfordítva a mérkőzést végül győzeni az Európa-liga első fordulójában. De ugyanígy tett a norvég Molde is, miközben a Napoli kikapott hazai pályán.

Az A csoportban az AS Roma már az első negyedóra végén hátrányba került - a Young Boys büntetőből szerzett vezetést – és egészen a második félidő közepéig kellett várni, hogy fordítani tudjanak, akkor viszont Bruno Peres és Kumbulla góljaival ezt négy percen belül meg is tették.

Mesteri kontrával egyenlítettek az olaszok:

Ugyanitt a román bajnok Kolozsvár viszonylag simán vert két góllal a bolgár CSZKA Szófiát.

A B csoportban a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában a Ferencvárossal szemben elbukó norvég Molde a szünetben még vesztésre állt a Dundalk otthonában, a második félidő közepén azonban két gólt is rúgtak, megszerezve így a három pontot.

Ugyanezt másolta a sorozat egyik sztárcsapata, az Arsenal, amelyik a Rapid Wien otthonában került hátrányba, hogy aztán David Luiz és Pierre Emerick Aubameyang góljával – a Romához hasonlóan – négy perc alatt a maga javára fordítsa a mérkőzést.

A C csoportban a Bayer Leverkusen aratta a kora esti meccsek legsimább győzelmét: a németek az első félidőben még csak 2-1-re vezettek, a második félidőben viszont valósággal kitömték a francia OGC Nice-t.

A Hapoel Beer Sheva és a Slavia Praha az utolsó percekig döntetlenre állt, akkor viszont Elton Acolatse két percen belül kétszer is betalált, így az izraeli csapat végül biztosan nyerte meg a mérkőzést.

Acolatse második gólja nem volt kis találat:

A D csoportban szép kis gólpárbajt vívott a Lech Poznan és a Benfica. A lengyelek 0-1 és 1-2 után is egyenlíteni tudtak, Darwin Nunez két góljára azonban már nem tudtak válaszolni.

A Rangers két góllal tudott győzni a selejtezőben a MOL Fehérvárt búcsúztató bbelga Standard Liége otthonában. Kemar Roofe a ráadás perceiben a saját térfeléről talált a belgák kapujába.

Az E csoportban a PSV az első félidő utolsó percében a világbajnok Mario Götze góljával szerzett vezetést, azonban a Granada nem hagyta ezt annyiban, fordított és elvitte a három pontot Eindhovenből.

Még egy Darwin, ezúttal Machís:

A görög PAOK-nak némi meglepetésre csak az egyenlítésre futotta a magyar válogatott védőt, Lang Ádámot végig a soraiban tudó ciprusi Omonia Nicosia ellen.

Az F csoport mindkét meccsén a vendégek örülhettek. Azonban míg a Real Sociedad utolsó percben kiharcolt győzelme tulajdonképpen papírforma volt, addig az AZ Alkmaar nápolyi győzelme eddig a forduló egyetlen valamire való meglepetése.

Eredmények, Európa-liga, 1. forduló:
A csoport:
CSZKA Szófia (bolgár)-CFR Cluj (román) 0-2 (0-0)
Young Boys (svájci)-AS Roma (olasz) 1-2 (1-0)

B csoport:
Dundalk (ír)-Molde (norvég) 1-2 (1-0)
Rapid Wien (osztrák)-Arsenal (angol) 1-2 (0-0)

C csoport:
Bayer Leverkusen (német)-Nice (francia) 6-2 (2-1)
Hapoel Beer Sheva (izraeli)-Slavia Praha (cseh) 3-1 (1-0)

D csoport:
Standard Liege (belga)-Glasgow Rangers (skót) 0-2 (0-1)
Lech Poznan (lengyel)-Benfica (portugál) 2-4 (1-2)

E csoport:
PSV Eindhoven (holland)-Granada (spanyol) 1-2 (1-0)
PAOK (görög)-Omonia (ciprusi) 1-1 (0-1)

F csoport:
SSC Napoli (olasz)-AZ Alkmaar (holland) 0-1 (0-0)
Rijeka (horvát)-Real Sociedad (spanyol) 0-1 (0-0)