Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 9. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Budapest Honvéd–Mezőkövesd mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött.

A bajnokságban jó szerepléssel eddig adós csapatok néztek szembe egymással a 9. forduló szombat délutáni mérkőzésén. A Honvéd a 9. helyen áll a tabellán, utóbbi két mérkőzésén egyaránt döntetlent játszott. A Mezőkövesd helyzete még rosszabb, csupán az utolsó előtti, 11. helyet foglalja el, legutóbbi négy találkozóját mind elveszítette.

A meccset a koronavírusos fertőzésen átesett, így a kispadra újra visszatérő Bódog Tamás csapata kezdte jobban, Tamás Krisztián a bal kapufát találta el a 4. percben.

A Honvéd hátvédje a kapufa után aztán az ellenfél lábát is rendesen eltalálta, durván felrúgta Dino Besirovicot.

Káprály Mihály játékvezető hezitálás nélkül kiállította a szabálytalan futballistát, emberhátrányba került a hazai csapat.

Érdekesség, hogy Tamás felnőtt pályafutása első piros lapját kapta.

Az első félidő nem hozott közönségszórakoztató focit, inkább fizikális, küzdelmes volt a játék, a csapatok elvétve lőttek kapura.

A második játékrész elején kis híján vezetést szerzett a Honvéd. Egy hatalmas védelmi hiba, egy eladott labda után Szappanos Péternek kellett védenie Zsótér Donát közeli lövését.

A 61. percben aztán megszületett a találkozó első gólja, a Mezőkövesd kihasználta emberelőnyét, Berecz Zsombor váltott gólra egy szép kiugratást.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A vendégcsapat öröme nem sokáig tartott, ugyanis büntetőhöz jutott a Honvéd, amelyből kiegyenlített.

Hidi Patrik állt a labda mögé, és higgadtan a jobb alsó sarokba gurított a 69. percben.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A hajrához érve az egész meccsen aktívabb Honvéd támadott jobban, de veszélyes helyzet már nem alakult ki, így 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

NB I, 9. forduló
Budapest Honvéd – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hidi 11-esből (69.), ill. Berecz (61.)