Vágólapra másolva!
A Barcelona megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája csoportmeccset megelőzően. A katalánok a koronavírus-helyzet miatt online tartották meg a sajtótájékoztatót, melyen a csapat vezetőedzője, Ronald Koeman és a brazil kapus, Neto vett részt.

Ronaldo Koeman, a Barcelona nyáron kinevezett holland trénere elmondta, nagyon

fontos hét vár a csapatára, hiszen megkezdik a szereplést a Ferencváros ellen a Bajnokok Ligájában, hétvégén pedig a Real Madrid ellen játszanak majd bajnoki meccset.

A spanyol újságírók emlékeztették Ronald Koemant, hogy a Getafe elleni hétvégi vereség alkalmával nem volt éppen csúcsformában a csapat.

„Nem vagyok csalódott, mindenki próbálja a maximumot kihozni magából, folyamatosan fejlődünk, vidámnak látom a csapatot. Most sokan szomorúak voltak a meccs után, de nincs idő keseregni, mert újabb fontos meccs jön. Mindig fontos, hogy egy vereség után nyerni tudjunk, és szeretnénk a BL-ben jól kezdeni, be akarjuk gyűjteni a három pontot. Minidig azért játszunk, hogy címeket nyerjünk Spanyolországban és Európában is, de a BL-ben egyelőre lehet, hogy nem mi vagyunk a favoritok"

„Mindig van nyomás a Barcelonán, nem is lehet más a célunk, mint minden meccset megnyerni. Vannak új és fiatal játékosaink, akiknek be kell gyakorolniuk a csapat játékát, de optimista vagyok, a szezonnal és a holnapi meccsel kapcsolatban is" – mondta a holland edző, aki kitért külön Lionel Messi lelkiállapotára is.

A győzelem Ronald Koeman célja a Ferencváros ellen Forrás: AFP/Josep Lago

„Lehet, hogy nincs még csúcsformában, de az edzéseken szemmel láthatóan boldog, játszani akar, ő akar lenni a csapat kapitánya. Mióta én itt vagyok, soha nem panaszkodott, nincs kétségem afelől, hogy a következő meccseken jó teljesítményt fog nyújtani.

A spanyol újságírói kérdések után a magyarokra is felelt a holland tréner, aki elmondta, mindig beszél testvérével Erwin Koemannal, aki korábban magyar szövetségi kapitány is volt, de a Ferencváros kapcsán nem egyeztetett vele.

Az Origo kérdésére elmondta Ronald Koeman, hogy nehéz meccsre számít a Ferencváros ellen.

„Mindig tiszteljük az ellenfelet, mert ma már nincsenek könnyű csapatok, különösen a Bajnokok Ligájára igaz ez. A legjobb játékunkra törekszünk, mert szeretnénk megnyerni ezt a meccset. Az ellenfelet mindig alaposan kielemezzük, nem volt ez másképp most sem, ugyanúgy készülünk a Ferencváros elleni, mint minden más, bajnoki meccsünkre."

Arra a kérdésre, hogy kit tart a Fradi legveszélyesebb játékosának, azt válaszolta, hogy csapatként készülnek az ellenfélből, és soha nem szokott egyénileg kiemelni senkit az ellenfelektől.

Koeman azt is elmondta, nem gondolja, hogy könnyű meccs lesz a holnapi, ezért kemény csapatot állít pályára.

„Nem gondolkozunk pihentetésen, mert a szombati meccs most nem fontos, meg kell nyernünk az első meccsünket a Bajnokok Ligájában" – adta ki az utasítást Koeman.

A Ferencváros kora este tart majd sajtótájékoztatót Barcelonában, majd edzeni is fog a magyar bajnok a Camp Nouban, természetesen erről is beszámolunk majd.