Különleges mezszámot választott a Manchester United új igazolása

Ajax, Donny van de Beek
Ajax's Dutch midfielder Donny Van de Beek (L) celebrates with teammates after scoring their fourth goal during the UEFA Champion's League Group H football match between Chelsea and Ajax at Stamford Bridge in London on November 5, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United szerdán szerződtette a holland Donny van de Beeket az Ajax csapatától. A nagy igazolásokra nem jellemző módon a holland játékos a 34-es mezszámot választott, természetesen nem véletlenül.

Donny van de Beek azért választotta a 34-es mezt. mert ebben focizott gyerekkori barátja, Abdelhak Nouri, akivel együtt kerültek fel az Ajax utánpótlásától a felnőttek közé.

Nouri 2017 nyarán egy Werder Bremen elleni felkészülési meccsen esett össze. Az életét sikerült megmenteni, de maradandó agykárosodást szenvedett. Nouri azóta már családi körben lábadozik, de az élete már soha nem lehet a régi.

Donny van de Beek nem az első, aki a 34-es mezszámot választotta "Appie" korábbi amszterdami csapattársai közül. Így tett Justin Kluivert a Románál, Joel Veltman a Brightonnál és Amin Younes a Napolinál is.

Manchesterben a kapus Dean Hendersoné volt a 34-es mez, de természetesen előzékenyen lemondott róla.