Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II (Merkantil Bank Liga) 8. fordulójának záró mérkőzésén a Siófok hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasas csapatát. 

Az angyalföldiekhez hasonlóan a középmezőnyben tanyázó Siófok ellen kellett bemutatkoznia Schindler Szabolcsnak, a Vasas héten kinevezett vezetőedzőjének. Az angyalföldiek kedvéért a veretlen Békéscsabát elhagyó edző debütálás azonban rosszabbul nem is indulhatott volna: a Siófok az első szögletéből már a 2. percben megszerezte a vezetést, a középhátvéd Izing Bence fejelt Jova Levente kapujába.

A folytatás sem alakult jobban a fővárosiak számára, alig negyedóra elteltével Gaál Bálint egy szép szabadrúgással két gólra növelte a Balaton-partiak előnyét.

A két gól között a vendégek válogatott csatárának, Feczesin Róbertnek is volt egy lehetősége, de azt Hutvágner Gergely a léc fölé tolta. A következő nagy helyzetre a félidő utolsó percéig kellett várni, akkor a hazaiak játékosa, Elek Bence beadásnak szánt lövése csattant a bal kapufán, az arra járó Izing pedig nem tudta bekotorni a labdát.

A második félidőt aktívabban kezdte a Vasas, de a Feczesin, Radó csatár kettős a legnagyobb lehetőségekből sem tudott betalálni. Lényegesen többet volt a labda a fővárosiaknál, de a hazai csapat kontráiban nagyon is ott volt a veszély. Schindler Szabolcs a 65. percben harmadik csatárnak pályára küldte Balajti Ádámot, a korábbi korosztályos válogatott játékost azonban alig negyedóra múlva sérülés miatt le kellett cserélni – a korábbi NB II-es gólkirály, Birtalan Botond állt be a helyére.

A Vasas támadásaiból az utolsó percekre minden átütő erő elfogyott, a beadások pontatlanok voltak, egyáltalán nem jelentettek gólveszélyt. Talán ezért is engedte meg magának Gál István vezetőedző, hogy pályára küldje a csapat jelenlegi (és a Vasas korábbi) erőnléti edzőjét, a 43 éves, korábbi válogatott támadót, Ferenczi Istvánt.

Eredmény, NB II, 8. forduló:
BFC Siófok–Vasas 0-2 (0-2)
gólszerzők: Izing M. 2., Gaál B. 16.

Forrás: NB2.hu