Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mégsem marad el a cseh-skót Nemzetek Ligája-meccs

fbl Horizontal
Slovakia's defender Norbert Gyomber (L), Czech Republic's forward Lukas Masopust (C) and Slovakia's midfielder Stanislav Lobotka vie for the ball during the UEFA Nations League football match between Slovakia and Czech Republic in Bratislava, Slovakia, on September 4, 2020. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Mégis megrendezik hétfőn a cseh-skót Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzést Olomoucban.

A cseh szövetség koronavírusos esetek miatt korábban azt közölte, a válogatott befejezi a közös készülést és az összecsapás elmarad, az európai szövetség (UEFA) viszont arról tájékoztatta a brit hírügynökséget, hogy a találkozóra a tervek szerint sor kerül.
A skótok értesültek a csehek döntéséről, de hivatalos tájékoztatást nem kaptak, ugyanakkor az UEFA egyik szóvivője a Reutersnek úgy fogalmazott: "meg tudjuk erősíteni, hogy lesz mérkőzés a tervezett időpontban".

Koronavírusos esetek miatt elmarad a csehek Nemzetek Ligája-meccse

A skót együttest fogadta volna hétfőn a cseh labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában, Olomoucban, a mérkőzés azonban elmarad hazai koronavírusos esetek miatt - közölte szombaton a cseh sportági szövetség. A bejelentés szerint a cseh együttes vizsgálatakor két pozitív esetre derült fény, ezért nem lép a válogatott pályára a hétfői játéknapon.

A cseh szövetség korábbi bejelentését az előzte meg, hogy két pozitív esetre derült fény a válogatottnál.

A cseh csapat péntek este vendégként nyert Pozsonyban 3-1-re a szlovákok legjobbjai ellen. A találkozó előtt jelentette be a Slavia Praha elnöke, hogy a mérkőzést követően kérni fogja klubja játékosainak távozását a keretből, mivel a nemzeti együttesnél már a második stábtag kapta el a koronavírust.

Tomas Soucek, a West Ham United középpályása és Patrik Schick, az AS Roma támadója már eleve kihagyta a szlovákok elleni összecsapást, mivel korábban házi karanténba kerültek azt követően, hogy közvetlen kapcsolatban voltak az első pozitív tesztet produkáló egyik masszőrrel.

A második eset a válogatott menedzseréé volt.
A cseh szövetség a szombati nap folyamán egyeztetett az UEFA-val és végül úgy döntött, hogy új csapatot állít ki.
A skót válogatott, amely az izraeliek elleni hazai 1-1-gyel kezdett, vasárnap utazik a csehországi mérkőzése helyszínére.

Mindent egy helyen az Eb-ről