Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután háromtól lépett pályára a labdarúgó Magyar Kupában három első osztályú csapat. Mind az NB I-es listavezető MOL Fehérvár, mind a tabellán négy forduló után harmadik Mezőkövesd magabiztosan jutott tovább a következő körbe. Az OTP Bank Ligában jelenleg utolsó helyezett Paksi FC nehezen jutott túl harmadosztályú riválisán. Az NB II-es Vasas egy jó második félidőnek köszönhetően győzte le a harmadosztályú ellenfelét. 

Az erőviszonyokat figyelembe véve a legkönnyebb dolga talán a fehérváriaknak volt a kupa hatodik fordulójában. A Tiszaföldvár VSE Megye I. osztályú együttesként látta vendégül az Európa-liga-selejtező harmadik körére készülő MOL Fehérvárt.

A találkozón elég hamar, már negyedórát követően vezetést szerzett a vendég együttes Géresi góljának köszönhetően.

Aztán a 32. percben egy hazai szabálytalanságot követően tizenegyest rúghattak a fehérváriak és Nemanja Nikolics nem hibázott, 2-0-ra módosítva az állást.

Itt még nem volt vége a találkozónak, a második félidőben tovább folytatta a gólgyártást a Fehérvár. Előbb Evandro lőtt hatalmas gólt a 66. percben.

Majd a 80. percben egy szép akciót követően Nikolics újabb gólt szerzett, ezzel 4-0-ra módosítva az eredményt. Itt még mindig nem állt meg a vendég csapat, a csereként beállt 19 éves Papp Marcell is betalált két perccel később, 5-0-ra alakítva az eredményt, ami már nem változott a lefújásig.

A Mezőkövesd szintén Megye I. osztályú ellenféllel nézett szembe Mándokon.

A mérkőzésen hamar pontot tettek a vendégek a fontosabb kérdések végére, és már az első félidőben 3-0-ra vezettek Berecz kettő és Jurina egy góljával. Aztán a második félidőben még jobban belelendült a kövesdi együttes és végül 8-1-re győzött.

Az élvonal utolsó helyén álló Paksi FC az NB III-as Hatvan vendége volt a kupa hatodik fordulójában.

Az első félidő két gólt hozott a mérkőzésen, méghozzá 1-1-es leosztásban. A második 45 percben két gólt szerzett a Paks, így 3-1-es eredménnyel jutottak tovább a sorozatban.

Az NB II-es Vasas FC nehezen lendült bele a gólgyártásba az NB III-as Sényő ellen.

Sőt, az első játékrészben a vendégeknek kellett menniük az eredmény után, mert a 30. percben Páll szerezte meg a találkozó első gólját, így a Sényő 1-0-ra vezetett félórát követően. Azonban Pekár még a szünet előtt egyenlíteni tudott, aztán a második félidőben beindultak az angyalföldiek és végül 5-1-re nyertek a meccsen Birtalan kettő, Vernes és Kovács 1-1 góljával.

Mindent egy helyen az Eb-ről