Vágólapra másolva!
A horvát bajnok Dinamo Zagreb a honlapján közölte, hogy a labdarúgó BL-selejtezőre Budapestre utazó valamennyi csapattag, a szakmai stáb, valamint az együttes küldöttségéhez tartozók COVID–19-re elvégzett tesztje negatív lett.

Az nso.hu beszámolója szerint a zágrábiak végül a keddi érkezésre szavaztak, így lehetőségük lesz arra, hogy nem csupán az UEFA által megszabott hivatalos sajtótájékoztatóra delegálják kötelezően a vezetőedzőt és egy játékost (legtöbbször a csapatkapitányt), de a találkozó előtti utolsó edzést is Budapesten tartják. Múlt héten derült ki, hogy a Dinamo egyik játékosa megfertőződött a koronavírussal, aki a hírek szerint Sztefan Milics volt.

A lap beszámolója szerint az elemzők úgy tartják, a Ferencváros elleni szerdai BL-selejtezőn kezdeni fog a nyáron igazolt védekező középpályás, Kristijan Jakic, aki máris bizonyította, hogy remek vétel volt. A bosnyák válogatott Amer Gojak pedig szintén jó szintet hoz a középpályán. Az egyik nagy kérdés, hogy a középső alakzat támadó stílusú játékosa, Lovro Majer vajon képes-e bizonyítani, hogy valóban szintet lépett.

Minden teszt negatív lett a Dinamo Zagrebnél Forrás: Dinamo Zagreb/Twitter

A macedón válogatott Arijen Ademi stabilan hozza a jó formáját, elöl pedig az egyelőre kilencven percre nem hitelesített Bruno Petkovic azért csak-csak kezdett szombaton Splitben, Mislav Orsic teljesítményét pedig az egy-egy gól és assziszt mindennél jobban jellemzi.

A védelemben Petar Stojanovic és Marin Leovac a széleken biztos pont, középen pedig a Josko Gvardiol, Emil Dilaver tandem mutatta meg, hogy huzamosabb ideig és értékmérő találkozókon is lehet rájuk számítani.

A harmadik körös párharcok egy - zárt kapus - mérkőzésen dőlnek el. A győztesek a selejtező negyedik fordulójába jutnak, a vesztesek pedig az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójába kerülnek.

Az FTC-Dinamo Zagreb mérkőzés (szerda, 19.00) továbbjutója az azeri Qarabag vagy a norvég Molde együttesével játszik majd a főtáblára jutásért.