Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a címvédő Ferencváros 5-0-ra győzte le a Paks együttesét. A vendég együttes a koronavírus miatt tartalékosan lépett pályára a meccsen. Böde Dániel, a paksiak csapatkapitánya indulatosan nyilatkozott, szerinte nem volt sportszerű a Ferencvárostól, hogy nem egyeztek bele a mérkőzés elhalasztásába. 

Miután a közelmúltban a paksiak keretében több játékosnál, valamint környezetükben kimutatták a koronavírust, és szervezett formában már egy hete nem edzenek, a csapat sok fiatallal érkezett az Üllői útra. Aki az első keretből bevethető maradt, az a kezdőcsapatban kapott helyet. Bár a tolnaiak elhalasztották volna a találkozót, a nemzetközi porondon még versenyben lévő - a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körére készülő -, és csoportkörös szereplésben bízó ferencvárosiak a sűrű őszi programjukra hivatkozva ebbe nem egyeztek bele.

– mondta Böde Dániel az M4 Sport kamerája előtt.

A történethez hozzátartozik, hogy a Paks csapatában hatan léptek pályára kezdőként abból az együttesből, amely a legutóbbi, két héttel ezelőtti NB I-es mérkőzésen (a Mezőkövesd ellen) szerepelt. Holczer Ádám, Ádám Martin, Lenzsér Bence, Bertus Lajos és Osváth nem került be a csapatba az egy héttel ezelőtti meccshez képest.

A paksiak kezdőjének átlagéletkora 27,3 év volt.

Íme, a pályára lépő paksi játékosok életkora Forrás: Origo

Íme, a Paks Fradi elleni kezdőcsapta: Rácz - Vas, Szélpál, Lorentz, Szabó J. - Balogh, Windecker, Bognár - Haraszti, Böde, Szakály.

Mint látható, ebben a kezdőtizenegyben összesen egy olyan játékos van, aki 18 év alatti.