Vágólapra másolva!
A 25 évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-főtáblás Ferencváros védelmének oszlopa, Telek András az Origónak nyilatkozva elmondta, fantasztikus eredményt ért el a Fradi, a csoportkörben pedig a játékosok megmutathatják magukat az egész világnak. Reményei szerint a siker hatására sok kisgyerek fog majd az FTC-ben focizni. 

„Óriási bravúr ez a Ferencvárostól. Négy ország, a svéd, a skót, a horvát és a norvég bajnokot is kiütötte a Fradi, amely hihetetlenül nehéz feladat volt. Nagyon szervezett az FTC, a játékosok hihetetlenül tudnak koncentrálni.

A védekezés is nagyon összeállt, ráadásul kevés helyzetből jó százalékkal szereztek gólokat. Le a kalappal a Fradi előtt,

nagyon összerakott, fegyelmezett, egységes társaság" – mondta az Origónak a korábbi legendás védő, aki azt is elmondta, hogy ebből mit profitálhat a klub.

„A nemzetközi sajtó is jobban oda fog figyelni a csapatra, de például a szponzorokat is könnyebb lesz a klubhoz csábítani. És ami a legfontosabb, hogy

– árulta el Telek András, aki szerint össze lehet hasonlítani a mostani és az 1995-ös BL-csodát.

Telek András szerint nagyon egységes csapat a Fradi Forrás: Telek András/Facebook

„25 év nagyon hosszú idő, például már az én posztom, a libero sem létezik már a mai fociban,

de a taktika is teljesen más. Más volt akkoriban a foci. Az viszont mindenképpen dicséretes, hogy ennyire jól tudott csapatként funkcionálni Rebrov együttese."

„Biztos vagyok benne, hogy Rebrov nem fog annyival megelégedni, hogy a csapat bejutott a csoportkörbe.

Ha már eljutottak idáig, akkor minél több pontot szeretne gyűjteni. Ritkán fordul elő, hogy ilyen magasságokba jusson egy magyar csapat, úgyhogy ki kell élvezni minden pillanatát. A továbbjutásra azért kicsi a sansz, bármilyen csoportba is kerül majd a Fradi, így a labdarúgóknak játszaniuk kell, meg kell magukat mutatni a világnak. Biztosan jó buli lesz ez a Ferencváros számára. Bármennyi pontot szerez majd az FTC, örülni fogok neki, mert így is kiemelkedő sikert ért el.