A Fradi korábbi edzője szerint a Molde magas beívelései gondot okozhatnak

DIBUSZ Dénes
Molde, 2020. szeptember 23. Magnus Wolff Eikrem, a Molde játékosa (j) gólt lő Dibusz Dénesnek, a Ferencváros kapusának (b) a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen Moldéban 2020. szeptember 23-án. MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag
Vágólapra másolva!
László Csaba szerint van rá esély, hogy két magyar futballcsapat is a főtáblán folytassa: a Fradi a BL-ben, a Fehérvár az Európa Ligában. Az erdélyi szakember szerint a Ferencváros helyzete kellemesebb.

„Ha egykori csapatom, az FTC a kedd este 21 órakor kezdődő budapesti visszavágón ne adj' Isten kiesik a BL-ből, még úgy is az Európa Liga csoportfázisában küzdhet tovább – emlékeztet rá László Csaba a Borsnak. „Persze a norvég Molde elleni visszavágón, a 3-3 után vigyázni kell a Groupama Arénában is, mert az északiak kiszámíthatatlanok."

László Csaba bizakodó a Fradi BL-meccse előtt Forrás: MTI/Varga György

Hogy vajon hogyan fordulhatott elő, hogy a védő Miha Blazic az első, norvégiai találkozó hajrájában több hibát is elkövetett, arra azt válaszolja:

a folyamatos Molde-nyomás miatt egyszerűen mentálisan elfáradt.

„Nyilvánvaló, a mostani Fradi abban különbözik a régebbiektől, hogy klubvezetése nem sajnálta a pénzt az erősítésre, ugyanakkor a nyári időszakban nem adták el a legjobbjaikat. Az első meccsen a fradisták számára szokatlan műfű keresztbe tett nekik, gyorsabban csusszant meg a labda, amihez játékosai nincsenek hozzászokva. De

Dibusz Dénesre Budapesten is főszerepl várhat Forrás: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

A szakember felhívja a figyelmet arra, hogy a Molde támadója, Leke James életveszélyesen fejel, ezért rá fokozottan kell ügyelni.

„Magas beíveléseik gondot okozhatnak, ezért Dibusz Dénes kapusnak észnél kell lennie."

László a 3-3-as első meccs után óvatos, 50 százalék esélyt ad a Fradinak a továbblépésre.