Soha nem találná ki, kicsoda Erling Haaland példaképe

Erling Haaland Norvégia
Norway's forward Erling Braut Haaland celebrates after scoring their fifth goal during the UEFA Nations League football match between Northern Ireland and Norway at Windsor Park in Belfast on September 7, 2020. (Photo by Paul Faith / AFP)
Vágólapra másolva!
Erling Haaland a norvég válogatott hétői, Észak-Írország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésén két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata 5-1-es sikeréből. A támadó gólörömével példaképe, a spanyol Michu előtt tisztelgett.

A korábban az Ovideóban, a Celta Vigóban, a Rayo Vallecanóban, a Swanseaban és a Napoliban is megforduló támadó már nagyon fiatalon, 31 évesen visszavonult 2017-ben. Legjobb évei talán a Rayóhoz, illetve a Swanseahoz kötődnek, 2013-ban utóbbi klub kötelékében tartozott, amikor bemutatkozhatott a spanyol nemzeti csapatban.

Haaland az ő gólörömét másolva tisztelgett előtte. A 20 éves szupertehetség kiválóan teljesített a szeptemberi válogatott mérkőzéseken: előbb pénteken az osztrákok ellen megszerezte első gólját felnőtt színekben, majd az északírek ellen két gólt lőtt, és egy gólpasszt is kiosztott.