Vágólapra másolva!
A Merkantil Bank Liga hétfő esti mérkőzésén a bajnokságot vezető DVSC fogadta a 12. helyen álló Pécset a 10. fordulóban. A hazai együttesnél a legnagyobb kérdés az volt a kezdés előtt a szurkolóknál, hogy vajon kezdőként lép-e pályára a 12 év után Debrecenbe hazatérő Dzsudzsák Balázs. A mérkőzésen a DVSC hamar megszerezte a vezetést, amelyre a Pécs még tudott válaszolni, de a Debrecen újabb két góljával 3-1-re megnyerte a meccset.

A nagy kérdésre hamar választ kaptunk, mert a 108-szoros válogatott magyar játékos a kispadon kezdte a találkozót. A vendégeknél pedig nem volt a keretben a korábban a Dortmundban is megforduló Bajner Bálint, akinek még van némi fizikai lemaradása a többiekhez képest.

A találkozót nagy érdeklődés övezte, már elővételben több mint négyezer jegy elkelt a Nagyerdei Stadionban, ahol a kezdéstől fogva szakadt az eső.

A pécsiek nem ijedtek meg a debreceniektől. A hetedik perc végén Kónya csaknem lefutotta védőit, de Zöldesi jól jött ki a kapujából és megszerezte a labdát.

Két perccel később aztán már Ferenczi adhatta be a bal oldalról a pécsi tizenhatos közelében a labdát.

Sós pedig köszönte szépen és a nálánál jóval magasabb pécsi védő mellett fejelt a kapuba, 1-0-ra vezetett a DVSC.

A hazaiak nem álltak meg a góljuk után, a 14. perc elején megint Ferenczi ment el jól a bal oldalon. Ezúttal nem beadás lett a dolog vége, hanem jó tíz méterre a kaputól egy lövés, amelyet Helesfay ütött ki.

A félidő felénél újabb nagy gólszerzési lehetőség adódott a DVSC előtt. A kapu elé jobbról érkező beadást követően Bárány fejelhetett hat méterről kapura, de próbálkozása célt tévesztett.

Néhány perccel később egy jó pécsi ellentámadás után Hegedűs került ziccerbe, de nem lőtte el Zöldesi mellett a labdát, inkább csellel próbálkozott, majd blokkolták a lövését a védők.

A 37. percben aztán a pálya mellett történt valami, Dzsudzsák Balázs a többi debreceni cserével együtt elment melegíteni, amit a közönség tapssal jutalmazott.

Az első félidőben több gól már nem esett, így 1-0-ás DVSC előnnyel mehettek el a felek a szünetre.

A második játékrész egy óriási pécsi lehetőséggel indult.

Alig hat perc telt el a középkezdés után, amikor egy vendég akció végén Hegedűs körülbelül 13 méterről lőhetett az üres kapura, de Kinyik még a gólvonal előtt blokkolni tudott és szögletre mentett.

Aztán a 61. percben egy PMFC által elvégzett szöglet után a bíró sípolt és határozottan a tizenegyespontra mutatott. Elsőre nem volt egyértelmű a dolog, azonban a lassítás után kiderült, hogy Poór lerántotta a pécsiek játékosát az ötös vonalán, így valóban jogos volt a büntető.

A labda mögé a vendégektől a házi gólkirály, Adamcsek állt, aki magabiztosan be is lőtte saját maga és csapata első gólját, ezzel 1-1-re módosítva az állást.

Nem sokáig tartott a pécsi öröm, mert alig hat perccel később

egy jó Ferenczi beadást követően Bárány az ötösön belül mind a védőjét, mind a vendég kapust megelőzte és bebólintotta a DVSC második találatát.

A 73. percben újra a hazai szurkolók örültek, igaz, ezúttal nem gólnak, hanem annak, hogy majd 13 év után ismét a DVSC színeiben lépett pályára Dzsudzsák Balázs.

akinek a lövését bravúrral védte Helesfay, így maradt a 2-1, de nem sokáig. A 81. percben a DVSC szabadrúgása mögé a 33 éves válogatott játékos állt, majd kiválóan varázsolta Kinyik fejére a labdát, aki nem hibázott, és 3-1-re alakította az eredményt.

Még voltak helyzetek a lefújásig, de gól már nem esett, így 3-1-es DVSC sikerrel ért véget a Pécs elleni bajnoki hétfőn este. Ezzel a DVSC már négy ponttal vezeti az NB II-es tabellát.

A 108-szoros válogatott játékos a lefújás után az M4 Sport kamerái előtt így nyilatkozott:

"Kevés az a szó, ami most hirtelen így az eszembe jut. Nagyon boldog vagyok, hogy hazai pályán egy új stadionban győztes meccsen térhettem vissza, amihez gólpasszal is sikerült hozzájárulnom, ha jól emlékszem, akkor 13 éve egy győztes mérkőzés után mentem el.

Dzsudzsák Balázs először lépett pályára a Debreceni VSC-ben a haztérését követően. Fotó: Polyák Attila - Origo

A legfontosabb az, hogy továbbra is hozzuk a meccseket, gólokat rúgunk. A meccsen voltak nehéz pillanatok, de a csapat volt annyira erős, hogy 1-1 után még tudtunk ritmust váltani.

Próbáltam annyit hozzátenni ebben a 18 percben, amennyit csak lehet, labdához érni.

Augusztus óta folyamatosan edzésben vagyok, egyetlen hiányossága volt a napjaimnak, hogy hiányzott a foci, de ezzel ma ez is véget ért. Remélem innentől kezdve több és több percem lesz és majd kezdőként is ott lehetek a pályán.

Már a bemutatásomkor az egész fantasztikus volt, egy kedd délután közel 2 000 ember kijött egy sima edzésre, ez Magyarországon nem egy mindennapos történet.

Ez is azokat a vonalakat, érzelmeket erősítette bennem, hogy igenis jó döntés volt hazajönni és talán sehol máshol nem fogadtak volna annyi szeretettel, mint itt.

Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott a 3-1-re megnyert mérkőzésen. Fotó: Polyák Attila - Origo

A társak felével már együtt játszottam itt, vagy akár a válogatottban.

A másik fele meg rajtam nőtt fel, rajtuk látom az aranyos tiszteletet, ennek örülök, minden szavam figyelik.

De ezt megbeszéltük a mesterrel, ahol tudok, segítek. Remélem jó úton vagyunk és én is hozzá tudok tenni ehhez az úthoz."

Dzsudzsák Balázs 18 percet kapott a Pécs elleni meccsen. Fotó: Polyák Attila - Origo