Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

17 évesek hozták össze a Dortmund első gólját a szezonban - videó

Borussia Dortmund Giovanni Reyna Jude Bellingham
19 September 2020, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Football: Bundesliga, Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach, 1st matchday at Signal Iduna Park. Dortmund's Giovanni Reyna (l) celebrates his goal to make it 1-0 Jude Bellingham. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Bernd Thissen/dpa
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund 3-0-ra legyőzte a Borusssia Mönchengladbach csapatát a német labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Thorgan Hazard korai sérülésével nem sikerült valami pozitívra a mérkőzés első emlékezetes pillanata annak a 9300 szurkoló számára, akik a helyszínen élvezhették a rangadót. A dortmundiak támadóját már a 19. percben le kellett cserélni. Helyét az a Felix Passlack vette át, aki 22 éves korával már az idősebbek közé tartozott Lucien Favre együttesében.

Giovanni Reyna és Jude Bellingham, két 17 éves játékos hozta össze a Dortmund első gólját Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

A Dortmund vezető góljára a 35. percig kellett várni. A 17 éves Giovanni Reyna a szintén 17 éves Jude Bellingham passzát tudta gólra váltani. A pályafutása első találatát szerző amerikai, valamint a Bundesliga történetének legfiatalabbjaként asszisztot adó angol tehetség számára is emlékezetesre sikerült a nyitány.

Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője kisebb sérüléseik miatt csak az utolsó bő fél órára tudta pályára küldeni két támadóját, Marcus Thuramot és Alassane Pleát. Komoly veszélyt a vendégek nem tudtak a kapura jelenteni.

Szemben Reynával, aki gólja után az 54. percben egy tizenegyest is kiharcolt csapatának. A büntetőt végül Erling Haaland értékesítette, akinek Jadon Sancho adta át nagyvonalúan a lehetőséget. Két 17 éves játéos után ezúttal két 20 esztendős került főszerepbe.

Sancho nagyvonalúsága a harmadik találatnál már a statisztikákban is megmutatkozott: a sokáig a Manchester Uniteddel szóba hozott, végül Németországban maradt szélső egy labdaszerzés után saját maga rohant végig a labdával a pályán, majd passzolt Haaland elé, aki a 77. percben megszerezte második gólját a mérkőzésen.

A norvég támadó nagy harcban lehet Robert Lewandowskival a gólkirályi címért, nem lennénk meglepve, ha mindketten legalább 30 góllal zárnák a szezont. Az első játéknap után Haaland vezet 2-1-re, de még nagyon messze a vége.

A Dortmund magabiztos teljesítménnyel 3-0-ra legyőzte a Mönchengladbach csapatát.

A jó kezdés fontos volt, ha versenyben szeretnének lenni a Schalkénak nyolc gólt rúgó Bayern Münchennel a bajnoki címért.

Bundesliga, 1. forduló:
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 3-0 (1-0)
Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld 1-1 (0-0)
1. FC Köln-1899 Hoffenheim 2-3 (1-2)
Union Berlin-FC Augsburg 1-3 (0-1)
VfB Stuttgart-SC Freiburg 2-3 (0-2) Sallai Roland gólt lőtt és gólpasszt adott
Werder Bremen-Hertha BSC 1-4 (0-2)
pénteken játszották:
Bayern München-Schalke 04 8-0 (3-0)
vasárnap játsszák:
RB Leipzig-FSV Mainz 05 15.30
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 18.00

Mindent egy helyen az Eb-ről