Vágólapra másolva!
A Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója, Vincze Ottó azt mondja, nem izgult a Molde elleni mérkőzés előtt és közben, mert pontosan tudta, hogy miért fog szurkolni a tévé előtt ülve. Az Origónak nyilatkozó korábbi Fradi-sztár szerint nem is kérdés, hogy megérdemelten jutott a magyar bajnok a BL főtáblájára.

A Fradi 1995-ös Bajnokok Ligája-szereplésének legemlékezetesebb meccsén, a Grasshoppers elleni zürichi találkozón két fantasztikus gólt szerző egykori kiváló középpályás egy csöppet sem izgult, amikor kedden este leült a tévé elé, hogy megnézze a Molde elleni párharc visszavágóját.

"Mondhatnám, hogy nagyon izgultam, de nem lenne igaz, mert egyáltalán nem izgultam. Aki tudja, hogy miért szurkol, annak nincs mitől tartania. Magabiztos voltam, kezdettől fogva hittem a továbbjutásban" – mondta az Origo megkeresésére.

– tette még hozzá.

A Ferencvárosnak is megvoltak a helyzetei a találkozón Fotó: Csudai Sándor - Origo

A korábbi válogatott játékos meglátása szerint nagyon érdekes volt maga a mérkőzés, a norvégok ugyanis mintha kivárásra játszottak volna az első félidőben, nem támadták le a Fradit, és igaz, hogy több párharcot nyertek, de kiegyenlített volt a mérkőzés.

"A második félidőben aztán már valóban volt egy olyan rövidebb szakasz, amikor a kapujához szögezték a Fradit, voltak is helyzeteik, de, vagy egy jó szerelés, vagy egy jó blokk, végső esetben pedig Dibusz Dénes bravúrjai megállították őket."

A Ferencváros 25 évvel első és eddigi egyetlen BL-szereplése után lehet ott megint a főtáblán, ami olyan, mintha egy előre megírt történet szép fináléja lenne.

"A svéd bajnok, majd a Celtic és a Dinamo Zágráb kiverése után kódolva volt a keddi siker, és abszolút megérdemelten jutott a főtáblára a Fradi. Ha egy csapat megérdemli a sikert, akkor egy-egy lövés után a labda is 10 centivel kintebb vagy beljebb megy, ahogy éppen mennie kell.

Rengeteg olyan szurkoló van, aki még a mi meccsünk felvételein nőtt fel, és arról álmodott, hogy ő is BL-meccsen szurkolhat a Fradinak. Kár, hogy a stadionban nem lehettek bent a szurkolók, de így is rengeteg erőt adott a jelenlétük."

Nem sok csapat mondhatja el, hogy ilyen szurkolótábora van Fotó: Koncz Márton - Origo

Vincze Ottó még hozzátette: a siker már csak azért is megérdemelt, mert nagyon jól látható, hogy milyen sokat fejlődött a Ferencváros minden területen. "Az elmúlt évek több fájó pofonja után nem adta fel, tudatosan építkezett, és ennek a munkának meg is lett az eredménye."