Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerdán 19 órától a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában fogadja a horvát bajnok, Dinamo Zagrebet. A magyar csapat kapusának, Dibusz Dénesnek nincsenek jó emlékei a Dinamóról, ennek ellenére is bízik a továbbjutásban.

A két csapat 2019 augusztusában a selejtezősorozat ugyanezen állomásán találkozott egymással, akkor a zágrábi 1-1-es döntetlen után a Groupama Arénában a 4-0-ra nyertek a horvátok. Dibusz Dénes, a Fradi válogatott kapusa szerint az volt számára a szezon legnehezebb meccse.

"Kapusként is nehéz párharc volt, a két meccsen összesen huszonnégy kísérlet jött a kapumra;

Sajnos nem sikerült mindig hárítanom. Itthon volt két olyan lövés, amelybe ugyan beleértem, de a gólt nem sikerült elkerülnöm. Itthon a negyedik zágrábi gól előtt pedig a nagyon erős, szitáló lövésbe rosszul ütöttem bele, ebben a gólban talán benne voltam. Azzal menthetem magam, hogy azon a találaton már semmi sem múlt, addigra eldőlt a továbbjutás" – emlékezett vissza Dibusz a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Dibusz Dénes szerint már a Fradinak megvan a kellő nemzetközi rutinja Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A történtek ellenére azonban szerinte idén jobbak a Fradi esélyei, amit bizonyított a Celtic elleni idegenbeli továbbjutással is. A horvát csapatnál történt változásokba nem kívánt mélyebben belemenni, de véleménye szerint nem sokat gyengült a Dinamo az elmúlt egy évben, még annak ellenére sem, hogy a legjobbját elveszítette a télen.

"Ahogy a zágrábiaknál, nálunk is együtt maradt az alapcsapat, bár nekik az nyilván érzékeny veszteség, hogy Dani Olmo még a télen Lipcsébe igazolt. Fontosabbnak tartom, hogy a tavaly a selejtezőkben,

Meglátjuk, ez mire lesz elég. A csapatból mindenki nagyon várja a meccset, tudjuk, hogy karnyújtásnyira vagyunk az álmunktól, a Bajnokok Ligája főtáblájától. Ha végre tudjuk hajtani a taktikát, meglephetjük a zágrábiakat" – mondta a Ferencváros kapusa.

A teljes interjú ide kattintva olvasható a Magyar Nemzet online felületén.