Másodszor mentették meg az angol klubot az elkötelezett szurkolók

164384733 Horizontal
A Wigan Athletic fans cheer during the FA Cup semi-final football match between Millwall and Wigan Athletic at Wembley Stadium in north London on April 13, 2013. Wigan won the game 2-0. AFP PHOTO/PAUL ELLIS NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE (Photo by PAUL ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy nappal a megszabott határidő lejárta előtt a Wigan Athletic szurkolóinak sikerült 500 ezer fontot összegyűjteniük, amivel néhány hónapon belül másodszor mentették meg a súlyos anyagi válságban lévő klubot. 

A Wigan szurkolói a szezon során egyszer már összegyűjteniük 200 ezer fontot, amivel megteremtették a lehetőséget, hogy a csapat befejezhesse a másodosztály (Championship) küzdelmeit. Ugyanakkor ez sem mentette meg, hogy a felszámolók által irányított klubot, hogy ne vonjanak le tőle 12 pontot, és ne essen ki a harmadosztályba (League One).

Ezúttal még nagyobb volt a tét: a felszámoló biztosok hétfőig adtak haladékot, hogy a klubnak új tulajdonost találjanak, különben megindul a csődeljárás. A szurkolók azonban ezúttal is összefogtak, és a határidő lejárta előtt egy nappal bejelentették, hogy sikerült 500 ezer fontot összegyűjteniük, amivel időt nyertek. Most újabb negyedmillió font összegyűjtése a cél, amit a klub az értékesíthető játékosok eladásával próbál megtoldani.