Szabadon engedték Ronaldinhót

TOPSHOTS Horizontal PRESS CONFERENCE HEADSHOT JOURNALIST ON THE FIELD
Brazilian retired football player Ronaldinho arrives at a hotel in Asuncion where he and his brother will serve house arrest after a judge ordered their release from jail on April 7, 2020. - A judge in Paraguay ordered the release of Ronaldinho and his brother Roberto Assis into house arrest after the siblings spent almost exactly a month in jail awaiting trial on charges of using false passports to enter Paraguay. Lawyers for the men posted bail of $1.6 million. (Photo by Norberto DUARTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint öt hónap után a paraguayi hatóságok szabadon engedték a korábbi aranylabdás világklasszis Ronaldinhót és testvérét.

Ronaldinho és Roberto de Assis Moreira (aki egyben üzleti tanácsadója is) márciusban repültek Paraguayba, ahol azonban a hatóságok lekapcsolták őket, mert hamis útlevelekkel próbáltak belépni az országba. A két férfi egy hónapot töltött börtönben, majd óvadék ellenében házi őrizetbe kerültek egy asuncióni luxusszállodába.

A BBC információi szerint a testvérpárt helyi idő szerint hétfő este a bíróság szabadlábra helyezte, viszont mintegy 200 000 dolláros kártérítésre is kötelezte.

- mondta ki az ítéletet Gustavo Amarilla bíró.

Ronaldinho a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő kampányát ment népszerűsíteni Paraguayba, amikor lebukott az útlevelével. Az ügyészség szerint nem volt tudomása arról, hogy az okirata hamis, az viszont nem segített rajta, hogy fivére nem vállalta a felelősséget és ártatlannak vallotta magát.

A 2005-ös aranylabdás világbajnok játékos a 40. születésnapját is a paraguayi fegyházban "ünnepelte".