A Barcelona vezetői a városi rivális legendáját neveznék ki vezetőedzőnek

Mauricio Pochettino
New Bayern coach? Teambuilders and talent developers: what speaks for Pochettino. Image: Mauricio POCHETTINO (Tottenham, withte), single image, cut out, full body shot, whole figure. Football Champions League Final 2019 / Tottenham Hotspur-Liverpool FC 0-2, Season2018 / 19, at 01.06.2019, Stadium Wanda Metropolitano. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
A spanyol AS sportlap információi szerint a pénteken a Bayern München ellen csúfos vereséget szenvedő Barcelona vezetői Mauricio Pochettinót szeretnék a kispadon látni.

Ha a hír igaz, az tovább korbácsolhatja a katalán klubnál lévő indulatokat. Az argentin szakember ugyanis ezer szállal kötődik a városi rivális, a La Ligából éppen kieső Espanyol csapatához. Pochettino játékosként tíz, edzőként három éven át szolgálta a kisebbik barcelonai együttest.

A Barcelona vezetősége a városi riválishoz ezer szállal kötődő Mauricio Pochettinót szeretné vezetőedzőnek Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A közel egy éve a Tottenhamtől menesztett vezetőedző még mindig munka nélkül van, és valóban az egyik legnagyobb név a szabadon lévő menedzserek közül. Azonban amennyire szeretné őt a Barcelona vezetősége megszerezni a januárban kinevezett Quique Setién helyére, a sportlap információi szerint a játékosok legalább annyira ellene vannak.

Lionel Messiék sokkal inkább szeretnék edzőjükként tudni a klub ikonját, Xavi Hernándezt. A helyzetet bonyolítja, hogy ő nemrég hosszabbított szerződést a katari Al Saddnál. Xavi és Pochettino közül nem kérdés, melyikük tudná nagyobb eséllyel visszaterelni a helyes útra a 2007-08-as szezon óta először trófea nélkül maradó együttest. A Barcelonában 767 alkalommal pályára lépő - és ezzel rekorder - középpályás tudja, miben rejlik a csapat identitása.

Ahogyan közeledik a 2021 közepén esedékes elnökválasztás a nagy múltú együttesnél, úgy éleződik ki az ellentét a vezetőség és a játékosok között. Minden esetre történhet rosszabb dolog is a Barcával, mint Pochettino kinevezése. Ez pedig nem lenne más, mint Josep María Bartomeu újraválasztása. Ha nem sikerül az 57 éves sportvezetőt leváltani jövőre, akkor tovább mélyülhet a katalánok válsága.

Bartomeu legnagyobb kihívója Victor Font lesz, aki egyben az egyik legnagyobb bírálója is a Barcelona jelenlegi első emberének.