Vágólapra másolva!
Az NB II 1. fordulójának zárómeccsén az élvonalba vágyódó Vasas a Kazincbarcikát fogadta és óriási meglepetésre csupán 1-1-es döntetlent játszott a nyitófordulóban.

A nyáron alaposan megerősített Vasas kezdőjében Silye Erik és Litauszki Róbert, valamint Feczesin Róbert is helyet kapott, Pekár Lászlót a kispadra nevezte Bene Ferenc vezetőedző, az előző NB I-es szezon gólkirálya, Radó András pedig esküvője miatt ezen a hétvégén igazoltan hiányzott.

Jól kezdtek az angyalföldiek, Balajti, majd Feczesin előtt is adódott egy-egy helyzet az első tíz percben, ám negyedóra elteltével óriási meglepetésre a vendégek szereztek vezetést: Bereczki beadása után Kovác Alen próbált kapura ollózni, ám nem találta el jól a labdát, az azoban a hosszún érkező Toma Györgyhöz került, aki az elcsúszó Jova Levente mellett kiszorított szögből a jobb alsó sarokba lőtt.

A folytatásban bár mezőnyben átvette az irányítást a hazai csapat, igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani a vendégek kapuja előtt. A legnagyobb lehetőség a 46. percben adódott, ekkor Balajti távoli lövését piszkálta ki nagy bravúrral az alsó sarokból Horváth László, így vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Feczesin Róbert (j) góljával egyenlített a Vasas Forrás: Vasas FC

A mezőnyfölény a második játékrészre is megmaradt, a 60. percben pedig nagyon közel került az egyenlítéshez a Vasas, Silye centerezése némi szerencsével Balajtihoz került, aki azonban az ötösről a kimozduló Horváthot találta telibe. Három perccel később aztán már ő is tehetetlen volt, a szünetben csereként pályára lépő Pekár kapott jó ütemű indítást a jobb szélen, nagyszerűen gurított középre, ahol az érkező Feczesin kapásból egyenlített.

Szinte azonnal a vezetést is megszerezhette volna, ezúttal fejjel próbálkozott, ám a nagyszerűen védő Horváth László kitornászta a labdát a felső sarokból. Ezután szinte a semmiből ziccerbe kerültek a vendégek, ám Tóth Borisz nagyjából 10 méterről szemben a kaputól csúnyán mellé lőtt.

Bár a hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Vasas, újabb gól már nem született, így óriási meglepetésre az egyértelműen feljutási álmokat szövögető angyalföldi alakulat már az első fordulóban pontokat veszített.

Merkantil Bank Liga NB II, 1. forduló:
Vasas FC-Kolorcity Kazincbarcika 1-1 (0-1)
FC Ajka-WKW ETO FC Győr 2-1 (0-0)
BFC Siófok-Szombathelyi Haladás 1-5 (1-3)
Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár 3-0 (2-0)
Pécsi MFC-Dorogi FC 4-0 (4-0)
Szeged-Csanád Grosics - Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-0)
Szolnoki MÁV FC-Szentlőrinc 1-0 (1-0)
Debreceni VSC-Budaörs 1-0 (0-0)
Soroksár SC-DEAC 1-0 (0-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-0)