A Juventus kirúgta vezetőedzőjét, Maurizio Sarrit

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on August 07, 2020 Juventus' Italian coach Maurizio Sarri looks on during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus and Olympique Lyonnais (OL), played behind closed doors due to the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus, at the Juventus stadium, in Turin. - Juventus sacked his Italian coach Maurizio Sarri on August 8, 2020, a day after the defeat of Juventus during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match against Olympique Lyonnais (OL). (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus pénteken este a Lyonnal szemben a legjobb 16 között kiesett a Bajnokok Ligájából, szombaton kora délután pedig már nem Maurizio Sarri a torinói csapat vezetőedzője.

Az olasz bajnokcsapat szűkszavú közleményben tudatja, hogy már nem Sarri felel az első csapat irányításáért, majd megköszönik a munkáját, sőt még azt is leírják, hogy új fejetzetet írt a klub történetében, hiszen ő vezett a csapatot a példa nélküli, sorozatban megnyert kilencedik bajnoki címig.

Az, hogy Sarri állása veszélyben forog a Lyon elleni BL-búcsú nyilvánvaló volt. Már közvetlenül a meccs után lehetett arról olvasni, hogy el fogják küldeni a tavaly nyáron a Chelsea-től szerződtetett nápolyi szakembert, akinek az irányítása alatt nem volt meggyőző a csapat játéka – annak ellenére sem, hogy bajnoki címet megnyerte.

Az olasz sajtóban utódjaként felbukkant már a Tottenhamtől menesztett Mauricio Pochettino neve, de szintén esélyes az U23-as csapat élére a minap kinevezett klublegenda, Andrea Pirlo is.