Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hiába a jó szereplés, Conte utódját keresi az Inter

fbl Horizontal
Antonio Conte csapata többször is megnyerhette volna a Barca elleni meccset
Vágólapra másolva!
Csak egy ponttal maradt le a bajnoki címről a csapat, de az edző szerint hatalmas a távolság.Rég nem látott magasságokba jutott az Inter Antonio Conte vezetésével, de könnyen lehet, hogy az új idényt már nem vele kezdi majd a milánói csapat. Conte egy ponttal maradt le a bajnoki címről, de a nyilatkozata nagy vihart kavart a klubnál.

„A játékosok és a stábtagok is dicsértet érdemelnek, amiért rég nem látott eredményeket értünk el. Van még különbség a Juventus javára, óriási lemaradásunk van. Nem szabad, hogy túl nagy örömöt vagy bánatot érezzünk, helyén kell kezelni a dolgokat. Megtettük a magunkét a bajnokságban, az elődöntőig jutottunk a kupában és az Európa-ligában is szeretnénk minél tovább jutni. Kemény év volt, küzdött mindenki, hogy a Juve előnye kisebb legyen.

A pályán kívül is sokat kell még fejlődnünk, védelmet kell kapnunk a klubtól. Fogok beszélni az elnökkel, de most épp Kínában van. Tudom, mi a helyes irány, de nehéz elindulni. Láttam egy hároméves interjút a korábbi edzővel és úgy érzem, semmi nem változott. Nem követhetjük el újra ugyanazokat hibákat, és nem a játékospiacról beszélek, ezt szeretném tisztázni" – mondta Conte.

Antonio Conte nyilatkozata kicsit erősre sikeredett Forrás: AFP/Miguel Medina

Olasz sajtóhírek szerint ez a nyilatkozat lehet edzői pályafutása vége az Internél.

Az Inter jelöltje Conte helyére Max Allegri vagy Mauricio Pochettino lehet, annak ellenére, hogy legutóbb José Mourinhóval ért el ennyi pontot az Inter még 2010-ben.

Mindent egy helyen az Eb-ről