Vágólapra másolva!
A skót labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfele, a Celtic FC 1-0-ra nyert a Dundee United otthonában.

A glasgow-i csapat legutóbbi két bajnoki mérkőzést elhalasztották, mert belga Boli Bolingoli augusztus 9-én pályára lépett a Kilmarnock elleni összecsapáson, holott nemrég tért vissza Spanyolországból, és kötelező karanténba kellett volna vonulnia, így a Celtic az ötödik fordulóban csak a harmadik meccsét játszotta a skót Premiershipben.

Neil Lennon, a Celtic vezetőedzője nem pihentetett a szerdai Ferencváros elleni Bajnokok Ligája selejtezőre, a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát.

A Celtic az első félidőben nyomasztó fölényben játszott. Közel 70%-ban birtokolta a labdát, és 13 kapura lövéssel kísérletezett, de nem sikerült gólt lőnie. A folytatásban sem változott a játék képe, az történt a pályán, amit a glasgow-i csapat akart, de a gól továbbra is elmaradt.

A hajrában aztán megnyerte a meccset a Celtic.

Ryan Christie 23 méteres, jobb felső sarokba tartó lövését Benjamin Siegrist óriási bravúrral védte, a kipattanót azonban Celtic szerezte meg. A francia Odsonne Edouard kapura fordult, de blokkolták a lövését, azonban érkezett a svájci Albian Ajeti, aki közelről a hálóba bombázott.

A skót csapat 67%-ban birtokolta a labdát a mérkőzésen, 10 szöglete és 22 kapura lövési kísérlete volt.

A Celtic-Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőt augusztus 26-án, szerdán játsszák a glasgow-i Celtic Parkban.