Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája selejtező első körében a Ferencváros a svéd bajnok Djurgarden csapatával találkozik majd szerda este a Groupama Arénában. A találkozót megelőzően a csapat vezetőedzője, Szergej Rebrov és a csapat kapusa, Dibusz Dénes válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet következtében a nemzetközi kupák selejtezőiben egymeccses párharcok döntenek majd a továbbjutásról, ezzel kapcsolatban Rebrov szerint még komolyabb felelősség van a játékosok vállán.

„Az, hogy egy meccsen dől majd el a továbbjutás, még komolyabb koncentrációt igényel a játékosoktól, még nagyobb felelősség lesz a vállukon. Nincs esély arra, hogy a hibákat a második meccsen kijavítsuk. Természetesen a saját játékunkra koncentrálunk, de alaposan kielemeztük az ellenfelet" – mondta Szergej Rebrov, aki nem számíthat az előző szezonban megsérült Olekszandr Zubkovra, az edzőtáborban megsérült Lovrencsics Gergőre, de nem nevezte a keretbe a kapus Gróf Dávidot, ugyanis Dibusz Dénes mögött Bogdán Ádám ül majd a kispadon.

Szergej Rebrov csapata az Európa-ligában is remekül teljesített Fotó: Polyák Attila - Origo

„Azon nem gondolkodunk, melyik csapatnak mekkora az esélye továbbjutásra. Ha muszáj, akkor ötven-ötven százalékot mondanék, de nem az esélyekkel foglalkozunk, hanem készülünk a meccsre. Nekünk egyetlen bajnoki meccsünk volt, nehéz körülmények között, a svédeknél már régóta játszanak a bajnokságban, ez egy kis előny nekik, de ezt szeretnénk majd kompenzálni a pályán" – tette hozzá az ukrán szakember.

„A svéd igazi focinemzet, tisztelnünk kell azt a csapatot, amelyik megnyeri a bajnokságot. A Djurgarden fizikálisan nagyon erős csapat, de játszani is tud, amennyiben azt hagyni fogjuk. Próbálunk mi irányítani majd és akkor jók lehetnek az esélyeink. Az eddigi egyetlen meccsünkön az MTK megérdemelte az egy pontot a bajnokságban, ez is mutatja, hogy erős a magyar bajnokság, ahogy az is, hogy a ZTE is döntetlent tudott játszani a Vidivel. Nem volt egyszerű megnyerni a bajnokságot, és az első meccs sem szokott egyszerű lenni, pláne ha vannak új játékosok is.

Azzal, hogy a nemzetközi színtéren több tapasztalatot gyűjtöttünk az utóbbi időben, mint az ellenfelünk, nem foglalkozunk, ez a csapat nyerte a bajnokságot, nem a statisztikák fognak dönteni, hanem az, amit a pályán tudunk majd mutatni" – zárta mondandóját Rebrov.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa elmondta, hétfőn alaposabban is megismerkedtek az ellenféllel. A séd bajnokság már régóta megy, így bőven van anyaguk az ellenfélről.

„A látottak alapján jól felkészültünk. A svédeké egy nagyon erős, jól szervezett csapat, amely adott helyzetben képes váltani a stílusán, de szeretnénk, ha a mi akaratunk érvényesülne. A játékosok fizikálisan erősek és gyorsak" – mondta Dibusz Dénes, akit nem zavarna az sem, ha nem kellene sokszor labdába érnie, mert az azt jelentené, hogy a játékosok jól végzik a dolgukat.

A Ferencváros szerda este 19.00 órától fogadja a svéd bajnok Djurgardent a Bajnokok Ligája selejtezetőjének első körében. A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, a továbbjutás egy meccsen dől majd el, döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek.