Folytatódik a tisztogatás Barcelonában

Jean Clair Todibo, New Player Of FC Barcelona FOOTBALL FCB FC Barcelona Camp Nou Stadium Urbanandsport NurPhoto sports news SPEECH SPOKESPERSON EVENT Public speaking MEDIA business Job person MAN new player of FC Barcelona presentation of Jean Clair Todib
Eric Abidal during the presentation of Jean Clair Todibo as a new player of FC Barcelona, on 01 February 2019, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Éric Abidal, az FC Barcelona labdarúgócsapatának sportigazgatója.

A katalán klub honlapjának szűkszavú keddi közleménye szerint a felek megállapodtak egymással a köztük lévő szerződés felbontásáról.

A 67-szeres, világbajnoki ezüstérmes francia válogatott Abidal 2007 és 2013 között volt a Barcelona játékosa - 15 trófeát, közte két Bajnokok Ligája-serleget nyert -, majd betegsége miatt távozni kényszerült, szervátültetésen is átesett. Később felépült és játszott még az AS Monacóban, valamint az Olimpiakoszban is. Barcelonába 2018 júniusában sportigazgatóként tért vissza.

Ahogy azt az Origo is megírta, a spanyol lapok a katalán együttes pénteki BL-búcsúját követően arról írtak - a gárda a lisszaboni negyeddöntőben 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől -, hogy Quique Sétien vezetőedző mellett a 40 éves Abidalnak sem lehet maradása a klubnál. Sétien menesztését Josep Maria Bartomeu klubelnök már egy vasárnapi rádióinterjúban megerősítette, majd az a vezetőség hétfői megbeszélését követően hivatalossá vált.