Szoboszlai Dominikkel készített interjút a France Football

Szoboszlai Dominik
Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai listens to the national anthems prior to the stadium inauguration friendly match between Hungary and Uruguay in Puskas Arena of Budapest on November 15, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominikkel az aranylabdát is odaítélő France Football hetilap internetes kiadása készített interjút. A 19 éves játékosról azt írják, hogy „született tehetség, elegancia, taktikai intelligencia és kemény munka" jellemzi. A Red Bull Salzburg mezében 12 góllal és 18 gólpasszal zárta az idényt, nem véletlenül figyeltek fel rá európai topcsapatok.

A France Football kiemeli, hogy Szoboszlai fantasztikus formában tért vissza a lezárást követően. A magyar játékos elmondta, tökéletesen kihasználta a karantént, folyamatosan edzett, a szobáját edzőteremmé alakította, alig várta, hogy újra focizhasson és kirobbanó formában tért vissza.

A francia lap az után is érdeklődött, melyik a játékos kedvenc posztja.

„Az utóbbi időben egy 4-2-2-2.es felállásban szerepeltünk, egyike voltam a két 10-esnek. Ez a kedvenc posztom. Szeretek a szélről befele húzni és jobbal lőni. A jobb lábam az erősségem, minden edzés után maradok a pályán és rúgok 50 szabadrúgást. Érdemes gyakorolni, mert ez is egy lehetőség a gólszerzésre.

Mindig fent van a fejem, muszáj tudnom, mi történik körülöttem, hogy tudjam, mi lesz a következő mozdulat" – mondta Szoboszlai, aki kitért különleges mentalitására és az édesapjával való kapcsolatára is.

Szoboszlai Dominik a magyar válogatottban Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Három éves voltam, amikor először láttam játszani. Szerepelt a magyar élvonalban, de nem volt akkora sztár, mint mondjuk Erling Haaland apukája. Sok segítséget kaptam tőle, nélküle nem tartanék itt. 2007-ben nyitott egy akadémiát, szűk területen tanultuk a játékot, nagyon hasznos volt.

Gyerekként volt, hogy napi négyszer edzettem, kisebbekkel, nagyobbakkal.

15 évesen kerültem Salzburgba, nem volt könnyű, de ilyen a foci. Salzburgban vagy a tartalékok között a Lieferingben mindenki megkapja a lehetőséget. Imádtam Erling Haalanddal és Takumi Minaminóval együtt játszani, megérdemelték, hogy a Dortmund és a Liverpool leigazolta őket. Én azonban magammal foglalkozom, nem voltam szomorú, hogy eligazoltak. Jók voltak, segítettek a csapatnak, de nélkülük is jók lehetünk. Mindemellett egy az egyben szerintem jobb vagyok, mint Erling, de ő biztos az ellenkezőjét mondaná (nevet). Remélem, egyszer lesz lehetőségünk egymás ellen szerepelni" – mondta Szoboszlai.