Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hosszú interjút adott a Nemzeti Sportnak Mészáros Lőrinc, a labdarúgó NB I-ben harmadik helyen végzett Puskás Akadémia elnöke. Mészáros beszélt a saját nevelésű játékosok beépítéséről és a kiváló edzőválasztásról is.

Mészáros Lőrinc elmondta, hogy a sikerek mellett továbbra is a játékosnevelés a legfontosabb feladata a Puskás Akadémiának.

Egy időben együttműködtünk a Videotonnal, a fehérváriak jelentették az NB I-es kimenetet fölfelé az akadémistáinknak, de ez a kapcsolat sem működött ideálisan, így lett saját elsőosztályú profi csapatunk" - mondta a Nemzeti Sportban Mészáros Lőrinc.

Arról is beszélt, hogy mennyire sikeres volt az edzőválasztás, hogy Hornyák Zsolt milyen remek munkát végzett az élvonalbeli együttesnél.

És amíg sok tréner kijelentette, hogy a fiatalok beépítése az eredménykényszer mellett lehetetlen, ő bizonyította, hogy nagyon is lehetséges. Egyenes ember, aki jó hangulatot, egységes közösséget teremt az öltözőben, nem kis mértékben azért, mert mindenkivel képes közvetlenül kommunikálni, sokakkal az anyanyelvükön, beszéli a szláv nyelveket, az angolt és persze a magyart".

A Puskás Akadémia bronzérmes csapata Forrás: Dome Laszlo Balazs (https://www.pfla.hu/)

Mészáros Lőrinc az interjúban hangsúlyozta, hogy a saját nevelésű játékosok beépítése az egyik legfontosabb feladata a Puskás Akadémiának.

A teljes interjút itt tudja elolvasni.

Mindent egy helyen az Eb-ről