Vágólapra másolva!
Bódog Tamás bent tartotta a Kisvárdát az első osztályban, a következő szezont mégis a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként kezdheti majd el - jelentette be hivatalos oldalán a kispesti klub.

A Budapest Honvéd kettő plusz egy éves megállapodást kötött Bódog Tamással. Játékosként Pécsett, majd Németországban futballozott, hat évet töltött az Ulm együttesénél (142 mérkőzésen szerepelt), majd egy rövid kitérőt követően a Mainz labdarúgója lett, és összesen kilenc évig szolgálta a csapatot, előbb labdarúgóként, majd a második csapat szaktanácsadójaként dolgozott. A magyar válogatottban öt mérkőzésen szerepelt.

Edzőként Németországban, a Mainznál kezdte a karrierjét, utána a bajnoki címet szerző Videoton másodedzője volt, majd a német RB Leipzig, illetve a dán Bröndby csapatánál is segítette az aktuális szakvezető munkáját.

"Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen patinás klubhoz kerültem"

– kezdte első kispesti nyilatkozatát Bódog Tamás.

így eredményes, jó futballt játszunk majd, ami a szurkolóknak is kedves lesz, hiszen a labdarúgás a szurkolókért van, akik akciókat, eredményes befejezéseket akarnak látni. Látványos futballra fogunk törekedni, bízom benne, hogy visszaköszönnek majd azok az elemek, amiket én szeretnék megvalósítani" - mondta az elmúlt két szezonban előbb a Diósgyőrt, majd a Kisvárdát az élvonalban tartó szakember.

A Budapest Honvédot az elmúlt három és fél hónapban megbízott vezetőedzőként Pisont István irányította, aki Giuseppe Sannino távozását követően vette át az NB I-es csapat vezetését, amely a koronavírus utáni időszakban megnyerte a Magyar Kupát és az ötödik helyen végzett a bajnokságban.