Vágólapra másolva!
A katalán Mundo Deportivo értesülése szerint az FC Barcelona játékosai azt szeretnék, hogy Quique Setién helyett a klub utánpótlás-igazgatója, a korábbi holland válogatott Patrick Kluivert legyen a csapat edzője.

Quique Setiént januárban nevezték ki az FC Barcelona élére miután Ernesto Valverde elvesztette az Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-elődöntőt. Setién azonban nem tudott maradandót alkotni, csapatával nyerő helyzetből elvesztette a spanyol bajnokságot. AZ FC Barcelona 82 pontot szerzett a La Ligában. Legutóbb a 2007/08-as szezonban szerzett ennél kevesebbet, akkor a katalán csapat végül a harmadik helyen végzett, az idény végén pedig elküldték a csapat holland vezetőedzőjét, Frank Rijkaardot.

A Barca sikertelenségének egyik oka, hogy Quique Setién nem tudta megnyerni magának az öltözőt. Június végén a Celta Vigo elleni döntetlen után állítólag a csapat legnagyobb sztárjai számon kérték az a rossz taktikája miatt.

Patrick Kluivert és Lionel Messi, a Barca legendás csatárai Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A katalán Mundo Deportivo szerint a játékosok által a kispadra követelt Patrick Kluivert azért lenne megfelelő ember, mert ő a klub korábbi legendás csatára, aki maga is vezér volt a pályán, így biztosan fel tudná rázni a csapatot, és megtalálná a hangot Lionel Messivel.

A 44 éves holland legenda 1998 és 2004 között futballozott Barcelonában, 257 mérkőzésen 122 gólt lőtt és 59 gólpasszt adott. Kluivert a játékospályafutását követően dolgozott a NEC Nijmegen és a FC Twente csapatánál, majd a 2014-es világbajnokság végéig Louis van Gaal segítője volt a holland válogatottnál. 2015-ben a curacaói válogatott szövetségi kapitánya lett, 2016 júliusában pedig a PSG-nél vállalt sportigazgatói állást. 2018 júniusában korábbi válogatottbeli csapattársa, Clarence Seedorf elvállalta a kameruni válogatott irányítását, Kluivert pedig ment vele segédedzőként. Egy évet követően azonban mindketten távoztak, Kluivert pedig 2019 júliusa óta a Barcelona utánpótlás-igazgatója, így testközelből figyelheti 12 éves fia, Shane fejlődését, akit a La Masia egyik legtehetségesebb növendékének tartanak.