Nagyon nehéz út vezethet a Manchester Unitednak az El-döntőig

Horizontal
The UEFA Europa League football cup trophy is pictured before its round of 32 draw ceremony on December 16, 2019 in Nyon. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA a Bajnokok Ligájának (BL) sorsolása után a svájci Nyonban az Európa-liga (El) negyed- és elődöntőinek a párosításait is kisorsolta. A koronavírus-járvány ennek a kupasorozatnak a menetrendjét is felülírta, itt is egy nyolccsapatos torna kerül megrendezésre augusztusban, méghozzá Németországban.

Az El-ben annyival bonyolultabb a helyzet, mint a BL-ben, hogy két olasz-spanyol párosításnál már a nyolcaddöntők első találkozóit sem tudták megrendezni. Az Internazionale-Getafe és a Sevilla-AS Roma párharc így most a többitől eltérően egyetlen találkozón, semleges helyszínen dől el augusztusban. Ennek a két összecsapásnak Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartománya ad otthont. A nyolcaddöntőket augusztus 5-én vagy 6-án játsszák majd az előző két találkozó kivételével a pályaválasztók otthonában.

Az már június közepén kiderült, hogy

A sorsolás előtt ezek a nyolcaddöntős párharcok várták az újabb ellenfeleket:

İstanbul Basaksehir/Copenhagen
Olympiacos/Wolves
Rangers/Leverkusen
Wolfsburg/Shakhtar Donetsk
Internazionale Milano/Getafe
Sevilla/AS Roma
Eintracht Frankfurt/Basel
LASK/Manchester United

A sorsolásnál már az egy országból érkező csapatok is összekerülhettek egymással. A ceremónia során Thomas Helmer, a Bayern München korábbi Európa-bajnok játékosa segített, aki maga is megnyerte a kupa elődjét, még 1996-ban a bajorokkal. A negyeddöntők párosításai így néznek majd ki:

Wolfsburg/Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt/Basel
LASK/Manchester United - İstanbul Basaksehir/Copenhagen
Internazionale Milano/Getafe - Rangers/Leverkusen
Sevilla/AS Roma - Olympiacos/Wolves

Az elődöntőké pedig így:

Sevilla/AS Roma - Olympiacos/Wolves végső győztese játszik majd a LASK/Manchester United - İstanbul Basaksehir/Copenhagen végső győztesével

Internazionale Milano/Getafe - Rangers/Leverkusen végső győztese játszik majd a Wolfsburg/Shakhtar Donetsk - Eintracht Frankfurt/Basel végső győztesével

A negyeddöntőket augusztus 10-én és 11-én rendezik, az elődöntőket 16-án és 17-én, míg a finálét augusztus 21-én.